Hlavní obsah

Liberec si vozí z Prahy tři body

PRAHA

Doma hokejisté Liberce ještě nepoznali hořkost porážky, ale pro tříbodový zisk z cizího kluziště si jezdí jen do Prahy. Slavii zdolali v pondělí večer 3:1, stejně jako o tři týdny dřív Spartu, přičemž na ledě finalistů play-off pokaždé zářil Milan Hnilička.

Foto: HC Bílí Tygři

Milan Hnilička

Článek

"Venku se letos trápíme, ale utkání v Praze jsme zvládli výborně, hlavně s perfektním přístupem k soupeři při bránění. Zřejmě v nás silné celky evokují pocity, jako by se hrálo play-off a tým se k tomu staví zodpovědněji," říkal Hnilička, jenž v dohrávce 20. kola kryl 33 střel.

Za klíčový považoval zásah proti Supovi těsně před koncem první části. "Inkasovat do šatny by nebylo dobré, měl jsem štěstí, že mě vleže trefil do ramene," uvedl liberecký gólman, jehož o druhé čisté konto v sezóně připravil 92 vteřin před koncem Vlasák. "Sbírání nul není mou prioritou, ale musím přiznat, že tentokrát mě to mrzí."

Další hvězdou Bílých Tygrů byl autor dvou branek, obránce Lukáš Zíb. "Má úžasnou bombu, je to jako když kopne kůň. Navíc jsem ty rány přes hráče neviděl," přiznal gólman Slavie Adam Svoboda. "Měl jsem čas si puk zpracovat a střílel jsem kolem nohy proti mně stojícímu Sobotkovi k tyči, kde bylo místo," přiblížil první branku Zíb.

Podobně zařídil v 51. minutě i vítěznou trefu při hře pět na tři. "Snažíme se, aby v přesilovkách střelba vycházela od obránců. Utkání rozhodlo, že jsme dvě početní výhody využili a výborně ubránili vlastní oslabení. Asi není náhoda, že se nám v Praze daří. Možná na kratší trase z Liberce ušetříme síly, které nám bere dlouhé sezení v autobuse třeba cestou na Moravu," přemítal Zíb.

Svobodu mrzelo, že při domácí premiéře nezažil vítězství. "Na vlastním ledě bychom neměli rozdávat body." Nechtěl řešit, že musí chytat v dresu s 82 zděděnou po Fraňkovi, protože jeho oblíbené číslo 31 má náhradník Lukáš Hronek. "Chytá s ní ve Slavii od začátku. Musel bych ho zaškrtit, abych ji dostal," vtipkoval Svoboda.

"Důležitější, než co mám na zádech, jsou naše výsledky. Dost jsem trpěl při sledování toho, jak se snažíme v útoku, máme i víc šancí a výhra přesto připadne soupeři," dodal. Svobodu ale povzbudil i kolega z reprezentace na posledních dvou MS Hnilička: "Po zápase jsme si popřáli hodně štěstí. Šanci pravidelně chytat v dobrém klubu si Adam zasloužil, v Pardubicích se natrápil až dost."

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice