Hlavní obsah

Hlinka raději předem nic nesliboval

Až do poslední chvíle se musel obávat o svůj triumf vítěz kanadského bodování základní části O2 extraligy Jaroslav Hlinka. Útočník Sparty se přetahoval o vítězství s kladenským Pavlem Paterou, jehož nakonec při shodě bodů porazil o jediný vstřelený gól navíc. "Kluci se mi snažili pomoct, někdy toho bylo až moc," hodnotí Hlinka závěr základní části v rozhovoru pro Právo.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jaroslav Hlinka (vlevo) se raduje se spoluhráči ze Sparty.

Článek

Boj o vítěze produktivity byl letos dramatický doslova až do posledních vteřin. Bylo úlevou zjištění, že vás Patera nepředstihl? Určitě to bylo příjemné. Byl jsem se o druhé přestávce zápasu s Třincem podívat, jak na tom Patýs je, ale jak to celé dopadlo, jsem se dozvěděl až po zápase. Bez ohledu na to jsem se ale snažil nějaký bod udělat, bohužel se to nepovedlo.

Teď vás to mrzet nemusí, ale asi by bylo mrzuté ztratit vedení v posledním kole, když jste většinu sezóny byl v čele.Určitě by to trochu mrzelo, šance jsem měl i proti Třinci.

Poslední zápas základní části byl pro vás trochu zvláštní, spoluhráči vás očima hledali, i když byli ve vyložené šanci... Bylo to tak. Takhle to sice nejde vždycky, ale teď se mi kluci snažili pomoct, někdy toho bylo až moc.

Na ledě jste trávil opravdu hodně času... Určitě ale byly zápasy, kdy jsem odehrál víc minut. Jednu dlouhou přesilovku jsem tam strávil v podstatě celou, ale jinak jsme točili pořád čtyři pětky.

Slíbil jste něco spoluhráčům, bez nichž byste trofej těžko získal? Předem jsem radši nic nesliboval, to nedělám nikdy, protože by to pak určitě tak nedopadlo. Ale určitě něco zaplatím, třeba večeři.

Před čtvrtfinále máte skoro dva týdny volno, jak je strávíte? Jsem za ně rád, pro oba týmy je to stejné, možná, že horší to budou mít ty první dva celky, které půjdou proti rozehraným soupeřům z předkola. My teď máme dva dny bez tréninku, strávím je s rodinou, do haly určitě nepůjdu.

Pak přijde Zlín, který jste vloni ve čtvrtfinále vyřadili. Takže oblíbený soupeř? Nepřemýšleli jsme nad tím, ale já ho moc nechtěl z toho důvodu, že je to daleko na cestování. Z možností Slavia, Vary a Zlín je to nejdál.

Reklama