Hlavní obsah

Jaroslavl - Čerepovec 4:1Nakládal se Salákem pomohli Jaroslavli v KHL k další výhře

Moskva

Obránce Jakub Nakládal dal vítězný gól hokejistů Jaroslavle, kteří porazili v Kontinentální lize Čerepovec 4:1 a vyhráli pátý zápas v řadě. V brance Lokomotivu přispěl k úspěchu bývalý český reprezentant Alexander Salák, který pochytal 25 střel. Překonal ho pouze útočník Matěj Stránský svou první trefou v sezoně.

Článek

Dvakrát skóroval v dresu Slovanu Bratislava nováček v soutěži Rudolf Červený, ale slovenský tým prohrál 4:6 na ledě Viťazu, kterému pomohl gólem a asistencí Vojtěch Mozík.

Jaroslavl začala sezonu porážkou 0:4 s Omskem, ale od té doby vítězí. Čtyři z pěti vítězných zápasů odchytal Salák, který dnes vyšel úspěšně z brankářského souboje s Dominikem Furchem. Gólman Jaroslavle inkasoval jen ve 33. minutě, kdy dorážející Stránský snížil na 1:2. Předtím v úvodu druhé třetiny vstřelil druhou branku zápasu Nakládal v přesilové hře. Furcha pak překonal ještě v 56. minutě Petri Kontiola, poslední gól dali domácí do prázdné branky. Furch v zápase zneškodnil 41 střel.

Slovan prohrával s Viťazem už 1:4. V závěrečné třetině sice snížil, ale pátou porážku v sedmém utkání v sezoně neodvrátil. Nepomohly mu dva góly Červeného, který přišel do bratislavského týmu před sezonou z Hradce Králové. Poprvé v ročníku se trefil Mozík, který sekundu před koncem druhé třetiny vypálil od modré a od brusle jednoho z obránců Slovanu se puk odrazil za záda Marka Čiliaka.

Magnitogorsk vedený bývalým koučem české reprezentace Josefem Jandačem prohrál přestřelku s Čeljabinskem 5:6 a neuspěl po sérii tří vítězství.

Kontinentální hokejová liga:
Magnitogorsk - Čeljabinsk 5:6
Jaroslavl - Čerepovec 4:1 (Nakládal 1+0 - Stránský 1+0)
Viťaz Čechov - Slovan Bratislava 6:4 (Mozík 1+1 - Červený 2+0)

Reklama

Související témata: