Hlavní obsah

Utkání hvězd KHL si vedle Nakládala zahraje i gólman Kovář

Moskva

Druhým zástupcem českého hokeje na lednovém Utkání hvězd Kontinentální ligy bude po obránci Jakubu Nakládalovi další člen reprezentačního kádru brankář Jakub Kovář. Třicetiletá jednička Jekatěrinburgu už si během kariéry v KHL, kde Kovář působí od roku 2013, zachytala Utkání hvězd v sezoně 2014/15.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Před českým gólmanem Jakubem Kovářem bojují švédský útočník Linus Johansson a obránce Jakub Nakládal.

Článek

Zatímco zadáka Jaroslavle Nakládala, který byl kapitánem české reprezentace na nedávném turnaji Karjala, vybrali do zahajovací sestavy Tarasovovy divize fanoušci, Kovář se mezi vyvolené dostal díky hlasům novinářů.

Držitel dvou bronzů ze světových šampionátů 2011 a 2012 Kovář prožil v dosavadním průběhu KHL s Avtomobilistem mimořádnou jízdu, když z 29 zápasů prohrál jeho klub pouze třikrát.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Švédský útočník Jakob Lilja překonává Jakuba Kováře v brance českého týmu.

Michal Kamaryt

Písecký rodák k tomu v 21 zápasech přispěl skvělými výkony. Týmu vychytal 20 vítězství, v průměru inkasoval 1,37 branky na zápas při úspěšnosti zákroků 95,3 procenta a čtyřikrát udržel čisté konto.

Kovář si díky představením v KHL vysloužil poprvé od loňského února i reprezentační pozvánku od nového kouče Miloše Říhy staršího. V turnaji Karjala ale nakonec před necelými dvěma týdny odchytal jen domácí duel se Švédy (2:3), do Helsinek už neodcestoval kvůli zánětu na levé noze u malíčku. Ten léčil antibiotiky a hrozila mu až měsíční pauza.

Zbývající hráče vyberou do konce listopadu funkcionáři ze soutěžní sekce KHL, čtyři účastníci budou tradičně vybráni z juniorské MHL. Exhibiční víkend se uskuteční 19. a 20. ledna v Kazani.

Reklama