Hlavní obsah

Kunlun - Chabarovsk 2:3Langhamer poprvé vychytal Chabarovsku v KHL vítězství

Brankář Marek Langhamer si v Kontinentální lize připsal první vychytané vítězství. Chabarovsku pomohl 28 zákroky k výhře 3:2 na ledě Kunlunu a v druhém startu v soutěži si výrazně vylepšil statistiky.

Foto: Sport.cz

Radost hokejistů Chabarovsku.

Článek

Před dvěma týdny netrval Langhamerův debut v KHL ani tři minuty, v utkání s Jaroslavlí byl po druhé inkasované brance záhy střídán. Čtyřiadvacetiletý gólman, který odešel do Chabarovsku v polovině listopadu z Brna a v jednom z nejhorších týmů soutěže nahradil krajana Libora Kašíka, tak dosud měl průměr 40,2 obdržené branky na zápas a úspěšnost zákroků 33,3 procenta.

V Šanghaji ale Langhamer držel čisté konto až do 45. minuty, kdy ho domácí hráči překonali v přesilové hře při vyloučení Tomáše Zohorny. To už ale Amur vedl 3:0, u druhé branky asistovali Zohorna i Michal Jordán.

Viťaz Podolsk se blýskl výhrou 2:0 nad nejlepším celkem sezony CSKA Moskva, který předtím uspěl osmnáctkrát za sebou a naposledy prohrál v polovině října. Na vítězný gól přihrál obránce Vojtěch Mozík.

Brankář Dominik Furch zneškodnil v Astaně 55 střel hráčů domácího Barysu, ale Čerepovci ani jeho výkon k úspěchu nepomohl. Hosté prohráli 0:3.

Kontinentální hokejová liga:
Vladivostok - Dynamo Moskva 1:2
Barys Astana - Čerepovec 3:0
Kunlun Red Star - Chabarovsk 2:3 (za hosty Jordán a T. Zohorna oba 0+1)
Novosibirsk - Jaroslavl 4:2
HK Soči - Ufa 5:2
Spartak Moskva - Jokerit Helsinky 5:0
Petrohrad - Slovan Bratislava 4:1 (za hosty Klok 0+1)
Dinamo Minsk - Dinamo Riga 2:1
Viťaz Podolsk - CSKA Moskva 2:0 (Mozík 0+1)

Reklama