Hlavní obsah

Furch osiřel, český útočník v Čerepovci končí

Čerepovec/Praha

Český hokejový brankář Dominik Furch přišel v Čerepovci o krajana. Pětadvacetiletý útočník Matěj Stránský se totiž s vedením aktuálně třetího nejhoršího týmu Západní konference Kontinentální ligy dohodl na předčasném ukončení smlouvy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Matěj Stránský v dresu reprezentace na snímku z dubna letošního roku.

Článek

Stránský do Čerepovce zamířil před minulou sezonou po sedmi letech strávených v zámoří, kde nejprve působil v juniorské WHL a následně čtyři roky v AHL v Texasu. Z farmy se ale do prvního týmu Dallasu, který si jej vybral v šestém kole draftu 2011, neprobojoval a NHL si nezahrál.

Po návratu do Evropy se vítkovický odchovanec Stránský dostal i do reprezentace, za níž pod trenérem Jandačem vstřelil v devíti zápasech dva góly.

V probíhajícím ročníku naskočil za Čerepovec do 17 zápasů KHL a připal si tři branky a stejný počet asistencí. Naposledy se ale v sestavě objevil 11. prosince, po reprezentační přestávce už nehrál.

„Severstal Čerepovec děkuje Matějovi za jeho služby a přeje mu úspěch v jeho budoucí kariéře," uvedl ve čtvrtek klub na svých oficiálních stránkách.

Reklama

Související témata: