Hlavní obsah

Petrohrad - CSKA 1:4Neskutečné! Šlágr KHL sledovalo skoro sedmdesát tisíc diváků

Aktualizováno

A pak že o KHL není zájem! Šlágr Kontinentální hokejové ligy mezi Petrohradem a CSKA Moskva (1:4) sledovalo ve fotbalové Gazprom Areně skoro sedmdesát tisíc fanoušků (67 770). Padl tak rekord v návštěvnosti soutěže. Před šesti dny však na utkání Channel One Cupu mezi Ruskem a Finskem přišlo do ochozů Areny ještě o necelé čtyři tisíce diváků víc (71 381).

Foto: Profimedia.cz

Na hokejový zápas mezi CSKA Moskva a Petrohradem přišlo 67 770 diváků.

Článek

Více diváků navštívilo jen 7. května 2010 zápas mistrovství světa na fotbalovém stadionu v Gelsenkirchenu, kde se sešlo 77 803 fanoušků. Dnešní návštěva v Petrohradu je třetí nejvyšší v historii mimo Severní Ameriku.

V souboji dvou nejlepších celků Východní konference byli ale fanoušci ambiciózního Petrohradu zklamaní. Ve 13. minutě získal CSKA vedení Kanaďan Linden Vey a ve druhé třetině zvýšili Pavel Karnauchov a Kirill Kaprizov. Naději pro SKA ještě vykřesal v 58. minutě Nikita Gusev, ale 28 sekund před koncem zpečetil výsledek do prázdné branky Jannik Hansen.

CSKA se posunul do čela celé ligy o bod před Jekatěrinburg a Petrohradu unikl na rozdíl šesti bodů.

Kubát se blýskl asistencí

V dnešním programu se prosadil jako jediný Čech obránce Karel Kubát, který asistencí přispěl k výhře Vladivostoku v Novosibirsku 4:1. Podílel na úvodní trefě utkání, kterou vstřelil v sedmé minutě Nikita Feoktistov.

V premiéře za Soči bodoval slovenský útočník Martin Bakoš, který asistencí přispěl k zisku bodu na ledě Spartaku Moskva po porážce 2:3 v prodloužení. Bývalý hráč Liberce po minulé sezoně zamířil nejdříve do Komety Brno, ale následně uzavřel v NHL smlouvu s Bostonem. Z farmy v Providence v AHL si ale místo v kádru Bruins nevybojoval a rozhodl se pro odchod do Evropy.

Kontinentální hokejová liga:
Chabarovsk - Dynamo Moskva 0:2
Novosibirsk - Vladivostok 1:4 (za hosty Kubát 0+1)
Ufa - Čerepovec 3:2
Jokerit Helsinky - Dinamo Rigan 3:2 po prodloužení
Omsk - Jaroslavl 0:2
Petrohrad - CSKA Moskva 1:4
Spartak Moskva - HK Soči 3:2 po prodloužení

Reklama

Související témata: