Hlavní obsah

Kunlun - Viťaz 1:3Mozík pomohl přihrávkou k pokračování série Viťazu v KHL

Aktualizováno

Obránce Vojtěch Mozík se podílel jednou asistencí na vítězství hokejistů Viťazu 3:1 na ledě Kunlunu. Ruský celek vyhrál pošesté za sebou a český reprezentační bek si v této sérii drží průměr jednoho bodu na zápas. Celkovou bilanci v sezoně si vylepšil o 15. přihrávku a 20. bod.

Článek

Poloviční počet bodů má na kontě obránce Kunlunu Ondřej Vitásek, po jehož střele a dorážce Michaela Latty šli domácí v první třetině do vedení. Po Mozíkově přihrávce ale vyrovnal v závěru druhé třetiny Jegor Voronkov a ve třetí části hosté dokonali obrat. Viťaz bodoval v osmém utkání po sobě a posunul se na sedmé místo v Západní konferenci. Čínský celek ve Východní konferenci zůstal devátý o dva body za postupovou osmičkou.

Do čela ligového pořadí se vrátil Jekatěrinburg, který po domácí výhře 3:2 nad Čeljabinskem znovu o bod předstihl CSKA Moskva. Jakub Kovář inkasoval oba góly v poslední třetině, kdy se hosté hnali za vyrovnáním a na střely na branku vyhráli 14:2. Český gólman měl v utkání 24 úspěšných zákroků.

Magnitogorsk zvítězil v Bratislavě nad posledním týmem Západní konference Slovanem 4:1, svěřenci trenéra Josefa Jandače vyhráli čtvrtý zápas za sebou. Na vítězný gól přihrál český útočník Michal Bulíř.

Kontinentální hokejová liga:
Kunlun Red Star - Viťaz Podolsk 1:3 (Vitásek 0+1 - Mozík 0+1)
Jekatěrinburg - Čeljabinsk 3:2
Slovan Bratislava - Magnitogorsk 1:4 (za hosty Bulíř 0+1)

Reklama