Hlavní obsah

Slovan - Novgorod 5:4 SNSlovan i díky Čechům ukončil v KHL hrozivou sérii

Aktualizováno

Slovan Bratislava porazil v KHL i díky českým hokejistům 5:4 po samostatných nájezdech Nižnij Novgorod a po 13 zápasech ukončil sérii porážek. Jeden gól slovenského celku vstřelil obránce Lukáš Klok, rozhodující nájezd si připsal útočník Rudolf Červený.

Článek

Slovan se dnes dočkal prvního vítězství od 15. listopadu. Během šňůry porážek získal pouze jeden bod a klesl na poslední místo v tabulce Západní konference.

Svěřencům Vladimíra Országha se podařilo zvítězit navzdory tomu, že po druhé třetině prohrávali 1:3. Slovan ve třetí části srovnal a v 57. minutě ho bývalý vítkovický obránce Klok svým prvním gólem v KHL dokonce poslal do vedení 4:3. V čase 18:41 ale překonal Jakuba Štěpánka podruhé v zápase Michail Orlov a postaral se o prodloužení duelu.

V nájezdech pak Štěpánek inkasoval pouze jednou, zatímco za domácí se trefili Slovinec Žiga Jeglič a Červený. Slovan i tak zůstal bez reálné šance na play off poslední v tabulce konference.

Pouze o bod víc má na kontě Čerepovec, jenž dnes s Dominikem Furchem v brance porazil 4:2 Spartak Moskva. Výhru vychytal i další český brankář Jakub Kovář, jehož Jekatěrinburg se po vítězství 3:2 nad Omskem posunul do čela celé soutěže.

Kontinentální hokejová liga:
Dinamo Riga - Nižněkamsk 2:0
Čeljabinsk - Dinamo Minsk 2:1
Jekatěrinburg - Omsk 3:2
Ufa - Novosibirsk 1:2
Slovan Bratislava - Nižnij Novgorod 5:4 po sam. nájezdech (za domácí Klok 1+0, rozhodující sam. nájezd Červený)
Čerepovec - Spartak Moskva 4:2
HK Soči - Kazaň 3:1
Jokerit Helsinky - Dynamo Moskva 3:4 v prodl.

Reklama