Hlavní obsah

Zkoušet pěsti bývalé opory Sparty se nevyplácí. Po soupeři zůstaly na ledě fleky od krve

Moskva/Praha

Nejen jeho hokejové umění, ale i urostlá postava a váha přes metrák nahání všem soupeřům strach. Své o tom vědí i v české extralize, kde slovenský hokejový obránce Michal Čajkovský působil dvě sezony v dresu pražské Sparty. V současnosti zadák moskevského Dynama o víkendu shodil rukavice v utkání Kontinentální ligy proti Nižnému Novgorodu a svému sokovi v bitce pořádně naložil.

Michal Čajkovský a jeho bitka v KHL.

 
Článek

Čajkovský ve 47. minutě fauloval beka Ilju Nazareviče, jehož nevybíravě narazil na hrazení. To se nelíbilo útočníkovi Novgorodu Kirillu Urakovovi, který shodil rukavice a po Čajkovském okamžitě vystartoval.

Jenže proti slovenskému obrovi neměl šanci. Čajkovský ho zasypal řadou tvrdých úderů pěstí a následně ho povalil k ledu. Po Urakovovi na ledě zůstaly fleky od krve a na střídačku mu musel pomoct klubový lékař.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Čajkovský ještě v dresu pražské Sparty.

Oba hokejisté za vzájemnou šarvátku obdrželi trest na pět minut. Pro Čajkovského však zápas, který jeho Dynamo vyhrálo 3:1, skončil okamžitě, neboť za předchozí vražení na hrazení vyfasoval další trest na pět minut a do konce utkání.

Disciplinární komise pak Čajkovskému udělila stopku na dva zápasy a blíže neupřesněnou finanční pokutu. Urakov si nezahraje jedno utkání.

Reklama