Hlavní obsah

Obrovský kiks českého gólmana! Místo pomoci spoluhráčům vstřelil soupeř rozhodující gól

Astana/Praha

Na zápas proti moskevskému Spartaku bude chtít co nejrychleji zapomenout. Český hokejový brankář Astany Dominik Hrachovina totiž inkasoval při prohře 4:5 rozhodující gól od Spartaku Moskva v KHL po vlastní obrovské minele.

Obrovská chyba Dominika Hrachoviny

 
Článek

Astana sice do zápasu skvěle vstoupila, když už v osmé minutě vedla 3:0 a vyhnala slovenského gólmana Hudáčka na střídačku, Spartak se ale rychle oklepal a ve 24. minutě i díky jedné asistenci Robina Hanzla už vedl a gólman Astany Karlsson putoval na střídačku. Místo přepustil Hrachovinovi, domácí poté dokázali srovnat na 4:4, v závěru druhé třetiny ale přišel kiks českého brankáře.

Domácí v té době hráli přesilovku, Spartaku se ale podařilo z obranné třetiny vyhodit puk, který pomalu směřoval přes celé kluziště. Hrachovina, který na loňském MS působil jako gólmanská trojka české reprezentace, proto vyjel ze své branky k zadnímu mantinelu, aby spoluhráčům pomohl s rozehrávkou.

Jenže při pokusu o odehrání puku ztratil stabilitu a poroučel s k ledu. Volného kotouče se zmocnil Anatolij Nikoncev a poslal jej do opuštěné klece. Hrachovinova snaha o brzký návrat mezi tři tyče byla marná...

Reklama

Související témata: