Hlavní obsah

Jokerit - Spartak 5:4Hanzl dvěma góly neodvrátil prohru Spartaku s Jokeritem

Aktualizováno

Český útočník Robin Hanzl poprvé v sezoně Kontinentální hokejové ligy vstřelil v jednom utkání dva góly, ale Spartaku Moskva k bodům nepomohl. Tým z ruského hlavního města podlehl 4:5 na ledě Jokeritu Helsinky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Robin Hanzl během utkání Euro Hockey Challenge se Švýcary

Článek

Třicetiletý Hanzl dal první a poslední gól svého týmu, jenž už má stejně jako Jokerit jisté play off. Desátou branku v sezoně zaznamenal český útočník v 6. minutě, skóre zápasu pak uzavřel 24 sekund před třetí sirénou z přesilovky.

Dvě asistence si připsal nejproduktivnější Čech v soutěži Jiří Sekáč z Kazaně, která porazila 5:4 Magnitogorsk s trenérem Josefem Jandačem.

Jakub Kovář vychytal vítězství nejlepšímu týmu Východu Jekatěrinburgu 5:3 nad Nižněkamskem. Alexander Salák z Jaroslavle odchytal druhou polovinu duelu na ledě svého bývalého zaměstnavatele Petrohradu. Salák šel do branky místo Ilji Konovalova ve 32. minutě po třetím gólu v jeho síti a neodvrátil porážku Lokomotivu 0:4.

Další český brankář Jakub Štěpánek nevydržel v brance Slovanu Bratislava do konce domácího utkání proti Dinamu Riga. Ve 43. minutě dostal za stavu 0:2 nejprve dvouminutový trest za hrubost, poté 10 minut za protesty, a když následně odpálil ležící hokejku směrem k rozhodčímu, putoval s trestem do konce zápasu předčasně do sprch. Duel dochytal osmnáctiletý Michal Vojvoda a při debutu v KHL třikrát inkasoval. Slovan má po porážce 0:5 jistotu, že obsadí poslední místo v tabulce celé ligy.

Základní část KHL končí v pátek.

Kontinentální hokejová liga:
Chabarovsk - Kunlun Red Star 7:2 (za domácí Jordán 0+1)
Vladivostok - Barys Astana 2:1 (za domácí Polák 0+1)
Jekatěrinburg - Nižněkamsk 5:3
CSKA Moskva - Viťaz Podolsk 6:1
Dynamo Moskva - Čeljabinsk 0:1
Jokerit Helsinky - Spartak Moskva 5:4 (za hosty Hanzl 2+0)
Kazaň - Magnitogorsk 5:4 (za domácí Sekáč 0+2)
Petrohrad - Jaroslavl 4:0
Dinamo Riga - Slovan Bratislava 5:0.

Reklama

Související témata: