Hlavní obsah

Dynamo - Nur-Sultan 3:2 PPJaškinův gól v prodloužení rozhodl o výhře Dynama nad Barysem

Moskva
Aktualizováno

Dmitrij Jaškin znovu prodloužil bodovou sérii v Kontinentální lize. Útočník moskevského Dynama a nejproduktivnější český hokejista v soutěži se zapsal do statistik v osmém utkání za sebou, když po 23 sekundách prodloužení rozhodl gólem na 3:2 domácí zápas s Barysem Nur-Sultan. Předtím navíc přihrál na první branku Dynama.

Foto: Tt News Agency, Reuters

Dmitrij Jaškin se na Turnaji Karjala raduje po gólu proti Švédsku.

Článek

Jaškin má na kontě 25 bodů, z toho 16 mu přibylo v posledních osmi zápasech. V ligovém pořadí produktivity mu patří třetí místo.

Proti Barysu ve 4. minutě přihrál na vedoucí branku Arťomu Volkovovi, hosté sice stav otočili, ale domácí celek v závěru druhé třetiny vyrovnal. Hned na počátku prodloužení se pak Jaškin a Vadim Šipačov dostali do úniku proti jedinému obránci a český reprezentant akci vyřešil nekompromisní dělovkou.

Vítěznou branku zaznamenal také obránce Jakub Nakládal, jenž čtvrtým gólem v sezoně přispěl k výhře Jaroslavle 6:3 nad Nižněkamskem. Lokomotiv si díky jeho přesné střele od modré čáry pojistil postupovou osmou příčku v Západní konferenci.

Lukáš Sedlák jako jediný hráč Čeljabinsku skóroval v Kazani, kde Traktor podlehl 1:4. Český útočník se po letním příchodu z NHL blýskl pěti góly v šesti úvodních ligových zápasech, od té doby se ale prosadil teprve podruhé.

Brankář Alexander Salák pomohl rižskému Dinamu ukončit sérii čtyř porážek. Lotyšský klub, který je v ligovém pořadí poslední, na svém ledě zdolal Spartak Moskva 3:1, český gólman zastavil 26 střel. O druhou nulu v sezoně ho připravil osm minut před koncem Maxim Gončarov.

Výsledky zápasů KHL:
Čerepovec - Omsk 1:5
Jaroslavl - Nižněkamsk 6:3 (za domácí Nakládal 1+0)
Kazaň - Čeljabinsk 4:1 (za hosty Sedlák 1+0)
Nižnij Novgorod - Novosibirsk 6:2
CSKA Moskva - Ufa 2:5
Dynamo Moskva - Barys Nur-Sultan 3:2 v prodl. (za domácí Jaškin 1+1)
Dinamo Riga - Spartak Moskva 3:1.

Reklama