Hlavní obsah

Nur-Sultan - Dynamo 3:4 PPJaškin pomohl gólem k výhře Dynama a je nejlepším střelcem KHL

Moskva
Aktualizováno

Útočník Dmitrij Jaškin se svým 19. gólem v sezoně KHL podílel na výhře Dynama Moskva 4:3 v prodloužení na ledě Barysu Nur-Sultan. Šestadvacetiletý český hokejový reprezentant se díky tomu osamostatnil v tabulce střelců celé soutěže, v kanadském bodování je stále druhý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dmitrij Jaškin na archivním snímku.

Článek

Jaškin v hlavním městě Kazachstánu skóroval ve 13. minutě. V přesilové hře si vyměnil puk s kapitánem a lídrem produktivity Vadimem Šipačovem a umístěnou střelou k tyči zvýšil na 2:0. Hosté si však zápas zkomplikovali, Barys otočil na 3:2 a do prodloužení poslal zápas až v 57. minutě hostující André Petersson.

O výhře Dynama nakonec rozhodl v čase 63:17 bekhendovým blafákem Šipačov a třetím bodem v zápase si pojistil vedení v tabulce produktivity KHL. Jaškin na něj s bilancí 19+25 ztrácí tři body. V posledních čtyřech zápasech syn bývalého vsetínského obránce Alexeje Jaškina zaznamenal pět branek a čtyři asistence, tabulku střelců vede o jeden gól před Nikitou Sošnikovem z Ufy.

Robin Hanzl vstřelil v druhém utkání za sebou ve třetí třetině pátý gól, kterým pečetil výhru Spartaku Moskva. Podobně jako při středeční výhře 5:0 v Novosibirsku dnes český útočník stanovil konečné skóre na 5:2 v Čeljabinsku, svůj osmý gól v sezoně zaznamenal v 59. minutě střelou z prostoru mezi kruhy.

Hokejisté Chabarovsku podruhé během týdne otočili zápas, v němž už prohrávali 0:3. Po pondělním velkolepém obratu s Dinamem Minsk dnes Amur zvítězil 4:3 po samostatných nájezdech nad Jekatěrinburgem, v jehož brance si Jakub Kovář připsal 34 zákroků. Avtomobilist, třetí celek Východní konference, tak po pěti výhrách neuspěl.

Hosté se v Chabarovsku dostali rychle do vedení a v druhé třetině zvýšili v přesilovce už na 3:0. Až pak inkasoval i Kovář, když bekhendové nahození Michala Jordána usměrnil do sítě Kirill Rasskazov. Obránce Jordán bodoval potřetí z posledních čtyř zápasů.

V 45. minutě překonal českého gólmana střelou od modré čáry Vjačeslav Ušenin, jehož ránu Kovář spatřil za clonícím soupeřem pozdě. Ušenin pak v 56. minutě dorážkou z ostrého úhlu vyrovnal a v nájezdech se prosadili dva domácí hráči, zatímco ze čtyř hokejistů Jekatěrinburgu nedokázal skórovat nikdo.

Chabarovsk zvítězil počtvrté za sebou a na postup do play off ztrácí šest bodů.

KHL:
Chabarovsk - Jekatěrinburg 4:3 po sam. nájezdech (za domácí Jordán 0+1)
Novosibirsk - Petrohrad 0:2
Barys Nur-Sultan - Dynamo Moskva 3:4 v prodl. (za hosty Jaškin 1+0)
Čeljabinsk - Spartak Moskva 2:5 (za hosty Hanzl 1+1)

Reklama