Hlavní obsah

Spartak Moskva - Petrohrad 3:1Hanzl zpečetil výhru Spartaku, Zohornův gól na body nestačil

Útočník Robin Hanzl zpečetil v Kontinentální hokejové lize vítězství Spartaku Moskva 3:1 nad Petrohradem. Český reprezentant překonal pět minut před koncem zápasu v sólovém úniku blafákem švédského brankáře Magnuse Hellberga a devátým gólem v sezoně stanovil konečné skóre. Spartak zvítězil po třech porážkách a v Západní konferenci se k druhému Petrohradu přiblížil na rozdíl sedmi bodů.

Foto: Sport.cz

Robin Hanzl si připsal devátý gól v sezoně

Článek

Podeváté v sezoně se mezi střelce zapsal i Hynek Zohorna z Chabarovsku, ale jeho trefa v oslabení k bodovému zisku na ledě Dynama Moskva nevedla. Hosty sice jeho gól vrátil do hry, protože znamenal dorovnání dvoubrankové ztráty, ale pak už skórovali jen domácí.

Na výhře 4:2 se podílel asistencí nejproduktivnější Čech v KHL Dmitrij Jaškin. Byl na začátku akce, z níž vstřelil úvodní gól zápasu Vadim Šipačov, který před českým útočníkem vede s pětibodovým náskokem kanadské bodování soutěže. Dynamo se po třetím vítězství za sebou přiblížilo k petrohradskému SKA na jediný bod.

Jaškin má 47 bodů, Zohorna je v produktivitě českých hráčů s 26 body třetí. O dva body se před ním udržel Lukáš Sedlák, který asistencí přispěl k výhře Čeljabinsku 2:0 v Soči.

Kovář zápas nedochytal

Brankář Jekatěrinburgu Jakub Kovář, který v neděli vychytal čisté konto, tentokrát zápas nedochytal. Těsně před polovinou utkání jej po třetím inkasovaném gólu, kterým Novosibirsk dokonal obrat z 0:2, nahradil Leonid Fomin. Ten už v normální hrací době neinkasoval, domácí vyrovnali, ale v závěru prodloužení rozhodl v přesilovce o výhře hostů Alexandr Šarov. Čtvrtý tým Východní konference Jekatěrinburg prohrál počtvrté z posledních pěti zápasů.

Další český gólman Šimon Hrubec naopak slavil vítězství. Kunlun vyhrál na ledě Dynama Minsk 5:1 a přerušil sérii čtyř porážek.

Výsledky KHL:
Jekatěrinburg - Novosibirsk 3:4 v prodl.,
Dynamo Moskva - Chabarovsk 4:2 (Jaškin 0+1 - H. Zohorna 1+0)
HK Soči - Čeljabinsk 0:2 (Sedlák 0+1)
Kazaň - Magnitogorsk 2:0
Nižnij Novgorod - Vladivostok 1:2
Spartak Moskva - Petrohrad 3:1 (Hanzl 1+0)
Dinamo Minsk - Kunlun Red Star 1:5

Reklama

Související témata: