Hlavní obsah

Chabarovsk - Kazaň 2:3Jordán a Hyka dali v KHL góly v oslabení

Aktualizováno

Obránce Michal Jordán a útočník Tomáš Hyka se střelecky prosadili v Kontinentální hokejové lize v oslabení. Jordán vstřelil čtvrtý gól v sezoně a pomohl Chabarovsku k zisku bodu v utkání se silnou Kazaní. Amur nejlepšímu týmu Východní konference podlehl 2:3 po samostatných nájezdech a nevyhrál šestý zápas v řadě, i když podruhé za sebou alespoň bodoval. Hyka přispěl k vítězství Čeljabinsku nad Magnitogorskem 2:1.

Foto: Sport.cz

Michal Jordán mohl být se svým výkonem spokojen

Článek

Jordán poslal utkání do prodloužení vyrovnáním na 2:2 v 54. minutě. V oslabení vypíchl ve vlastním obranném pásmu puk soupeři a úprk po levém křídle zakončil střelou mezi betony brankáře Kazaně. Favorit získal dodatečný bod v nájezdech a prvním vítězstvím po dvou porážkách si pojistil vedení v tabulce konference před Omskem.

Utkání nedochytal domácí Marek Langhamer, jehož ve 34. sekundě třetí třetiny zaskočil střelou od mantinelu bývalý hráč Lva Praha Justin Azevedo a po druhém inkasovaném gólu ho vyhnal z branky.

V zápase Čeljabinsku s Magnitogorskem bodovali tři čeští hráči. Hyka v úvodu druhé třetiny, do které vstoupil hostující Metallurg s pokračující početní výhodou, ujel s Lukášem Sedlákem a po jeho přihrávce otevřel skóre. Navázal tak na dvougólové představení z předchozího duelu proti Soči, které však Čeljabinsk prohrál 2:3 po nájezdech. Tentokrát Traktor slavil výhru. Hosté sice vyrovnali i díky asistenci Tomáše Filippiho, ale v 34. minutě rozhodl Arťom Michejev.

Výsledky KHL:
Chabarovsk - Kazaň 2:3 po sam. nájezdech (za domácí Jordán 1+0)
Čeljabinsk - Magnitogorsk 2:1 (Hyka 1+0, Sedlák 0+1 - Filippi 0+1)
Kunlun Red Star - Novosibirsk 4:5 po sam. nájezdech
Barys Nur-Sultan - Ufa 5:3
Čerepovec - Jekatěrinburg 3:1
Nižnij Novgorod - HK Soči 2:1
CSKA Moskva - Dinamo Minsk 5:1 (za domácí Sekáč 0+1)
Petrohrad - Dinamo Riga 3:0
Viťaz Podolsk - Jokerit Helsinky 2:3

Reklama

Související témata: