Hlavní obsah

Čeljabinsk - Kunlun 3:1Hyka a Sedlák pomohli Čeljabinsku v KHL k ukončení série proher

Moskva/Praha
Aktualizováno

Tomáš Hyka přispěl v KHL gólem a asistencí k vítězství hokejistů Čeljabinsku 3:1 nad Kunlunem a pomohl tak Traktoru ukončit sérii čtyř porážek. Český útočník bodoval v sedmém z posledních osmi utkání a svou sérii vylepšil na jedenáct bodů za sedm branek a čtyři přihrávky. Gólem se na výhře podílel i Lukáš Sedlák, u jediného zásahu hostujícího čínského týmu asistoval Andrej Šustr.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český hokejista Tomáš Hyka

Článek

Hyka otevřel v desáté minutě skóre a na dlouhou dobu to byl jediný zápis. Hosté dokázali vyrovnat až necelé čtyři minuty před koncem z přesilovky při Sedlákově vyloučení, český útočník ale po návratu z trestné lavice vše odčinil. Devatenáctým gólem v sezoně dostal po Hykově přihrávce Čeljabinsk opět do vedení a v poslední minutě domácí pečetili výhru gólem do prázdné branky.

S 34 body za 19 gólů a 15 asistencí je Sedlák i nadále nejproduktivnějším hráčem Čeljabinsku, druhý Hyka má na kontě 30 bodů za 15 branek a 15 asistencí. V kanadském bodování KHL je z Čechů před nimi už jen Dmitrij Jaškin, který dnes pečetil výhru Dynama Moskva 5:2 nad Dinamem Riga. Na druhém místě produktivity soutěže má 55 bodů za 25 gólů a 30 asistencí.

Výsledky KHL:
Barys Nur-Sultan - Nižněkamsk 2:1
Čeljabinsk - Kunlun Red Star 3:1 (Hyka 1+1, Sedlák 1+0 - Šustr 0+1)
Jekatěrinburg - Dinamo Minsk 6:5 v prodl.
Magnitogorsk - Jokerit Helsinky 3:4 v prodl.
Jaroslavl - Nižnij Novgorod 5:0
Dynamo Moskva - Dinamo Riga 5:2 (za domácí Jaškin 1+0)
HK Soči - Čerepovec 3:0
Petrohrad - Omsk 1:0 v prodl.

Reklama

Související témata: