Hlavní obsah

Jaškin je podruhé v sezoně nejlepším útočníkem týdne v KHL

Moskva

Český reprezentant Dmitrij Jaškin byl podruhé v sezoně vyhlášen nejlepším útočníkem týdne Kontinentální hokejové ligy. Šestadvacetiletý rodák z Omsku v uplynulých čtyřech zápasech Dynama Moskva vstřelil pět gólů a připsal si celkem osm bodů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dmitrij Jaškin v dresu české reprezentace.

Článek

Jaškin, jenž působí v KHL po příchodu ze zámoří první sezonu, byl vyhlášen útočníkem týdne poprvé v závěru října a o měsíc později dokonce získal ocenění pro nejlepšího ofenzivního hráče za listopad.

Účastník posledních dvou mistrovství světa, jenž se po dohodě s trenérem Milošem Říhou nezúčastní tento týden Švédských her, má aktuálně výbornou formu. Skóroval ve čtyřech zápasech za sebou a tabulce střelců soutěže vévodí s 27 góly, což je nový klubový rekord v základní části KHL. V produktivitě ligy je s 59 body z 53 zápasů druhý o tři body za spoluhráčem Vadimem Šipačovem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dmitrij Jaškin.

Dalšími oceněnými hráči za období před reprezentační přestávkou jsou brankář Petrohradu Alexandr Samonov, obránce Jaroslavle Nikita Čerepanov a coby nováček gólman Jekatěrinburgu Vladimir Galkin.

Reklama