Hlavní obsah

Čerepovec - Dynamo 3:2 SNJaškinovo Dynamo padlo v desáté sérii nájezdů, Čeljabinsk kraloval

Praha

Dvěma zápasy pokračovala KHL. Traktor Čeljabinsk si překvapivě bez problémů poradil s Vladivostokem, který zničil 5:0, ve druhém utkání se domácí Čerepovec dočkal výhry nad Dynamem Moskva 3:2 až po samostatných nájezdech. Dmitrij Jaškin se tentokrát bodově neprosadil.

Foto: Profimedia.cz

Dmitrij Jaškin slaví gól Dynama Moskva

Článek

Domácí Čeljabinsk, kterému patří v tabulce Východní konference poslední dvanácté místo, začal duel s jedenáctým Vladivostokem výborně, když první třetinu vyhrál po trefách Fatejeva a Kosova 2:0.

Kosov byl jediným střelcem i v prostřední části a domácí tak vedli po 40 minutách hry už o tři branky. Definitivní úder zasadil neškodným hostům v třetí třetině opět Kosov, který tak zkompletoval hattrick. Poslední ránu přidal v přesilové hře Bailen.

Jaškin v nájezdu neuspěl

Ve druhém utkání vstoupilo do zápasu lépe hostující Dynamo díky brance Bryukvina, Čerepovec však stihl po trefě Kodakova z přesilové hry ještě do konce úvodní periody vyrovnat.

Hosté šli v 33. minutě díky Jefremovovi znovu do vedení, ale když v 49. minutě srovnal Petrunin, muselo o osudu zápasu rozhodnout prodloužení. Ani v něm však branka nepadla a na řadu tak přišly samostatné nájezdy.

Drama v nájezdech pak rozhodla až desátá série. A nesla se ve znamení především dvou hráčů. Za domácí se třikrát trefil Morozov, za hosty stejným počtem korigoval Bryukvin, jednou naopak neuspěl Dmitrij Jaškin. Rozhodující branku si tak v desáté sérii připsal Kodola a rozhodl o vítězství Čerepovce 3:2 po nájezdech.

Výsledky KHL:
Čeljabinsk - Vladivostok 5:0
Čerepovec - Dynamo Moskva 3:2 po sam. nájezdech

Reklama

Související témata: