Hlavní obsah

Ovečkin? Kučerov? Rusové si vyhlásili jiného hokejistu sezony

Moskva/Praha

Ze stínu vystoupal až na nejvyšší pozici. Artěmij Panarin byl vyhlášen nejlepším ruským hokejistou sezony. Útočník New York Rangers dostal nejvíce hlasů od redaktorů sportovního periodika Sport-Express. Ti nečekali na nejisté pokračování NHL a přednesli výsledky ankety, se kterou jindy přicházejí až později.

Foto: Profimedia.cz

Rus Artěmij Panarin z NY Rangers při úorovém utkání s Chicagem.

Článek

Triumfu se nedočkal hvězdný washingtonský lídr Alexander Ovečkin, ale ani loňský vítěz Nikita Kučerov z Tampy Bay. Ten obsadil druhou příčku, třetí místo patří Jevgeniji Malkinovi z Pittsburghu.

"Panarin je jedním z hokejistů, kteří se dostali do vrcholné formy až těsně před třicítkou. Před dvěma lety byl v našem žebříčku šestý, před rokem už v nejlepší trojce a nyní se dostal úplně nejvýš," připomínají redaktoři Sport- Expressu.

Osmadvacetiletý Panarin je s 95 body za 32 branek a 63 asistencí třetí nejproduktivnější hráč nedokončené sezony NHL. To vše stihl v 69 zápasech základní části.

Pokud by soutěžní ročník v NHL ještě znovu rozjeli, Panarin má šanci stát se sedmým ruským hokejistou v historii, který dosáhne 100 bodů v sezóně.

Velký skok učinil zkušený Malkin, vyhoupl se z desátého místa až do první trojky. Naopak z druhého na páté místo klesl v anketě přes ataky rekordů NHL Ovečkin. Čtvrté místo si udržel brankář Tampy Bay Andrej Vasilevskij. V první desítce jsou výhradně hokejisté působící v NHL.

Z hráčů mimo zámořskou soutěž se nejvýš dostal útočník CSKA Moskva Kiril Kaprizov, a to na 12. místo. S výjimkou běloruské ligy byly už všechny soutěže v Evropě ukončeny.

Pořadí v anketě listu Sport-Express:
1. Artěmij Panarin (New York Rangers, útočník)
2. Nikita Kučerov (Tampa Bay Lightning, útočník)
3. Jevgenij Malkin (Pittsburgh Penguins, útočník)
4. Andrej Vasilevskij (Tampa Bay Lightning, brankář)
5. Alexander Ovečkin (Washington Capitals, útočník)
6. Andrej Svečnikov (Carolina Hurricanes, útočník)
7. Michail Sergačov (Tampa Bay Lightning, obránce)
8. Jevgenij Kuzněcov (Washington Capitals, útočník)
9. Ivan Provorov (Philadelphia Flyers, obránce)
10. Vladimir Tarasenko (St. Louis, útočník)

Reklama

Související témata: