Hlavní obsah

Obránce Novák míří z Českých Budějovic do Rigy

Hokejový obránce Filip Novák ukončil již po roce angažmá v Českých Budějovicích, kde mu vypršel kontrakt, a dohodl se na dvouleté smlouvě v Dynamu Riga. Serveru hokej.cz to řekl hráčův agent Vladimír Vůjtek mladší.

Článek

Šestadvacetiletý jihočeský rodák se před rokem do mateřského klubu vrátil po osmi letech strávených v zámoří a odbyl si debut v české nejvyšší soutěži. Mountfieldu dal přednost před nabídkou Davosu, stal se jedním z pilířů obrany semifinalisty extraligy a nakoukl i do národního týmu, za který v sezóně sehrál šest utkání.

Podle Vůjtka měl Novák chuť zkusit další angažmá v jiné evropské lize. "Dostal dvě nabídky z Ruska, pak se ozvalo Dynamo Riga, což je klub, který bude hrát Kontinentální ligu," uvedl Vůjtek.

Na další posilu tak musela zapomenout pražská Sparta, která chce dát zapomenout na neúspěch v minulé sezóně. "Zájem z její strany tam byl, ozvaly se i další kluby. Ovšem Filip naznačil, že by rád do ciziny," řekl Vůjtek.

Tým Rigy převzal slovenský trenér Július Šupler

Svou roli podle všeho sehrál i fakt, že tým Rigy převzal slovenský trenér Július Šupler. Manažerem je Normunds Sejejs, který dříve působil v obraně Litvínova a Karlových Varů. "Představitelé Dynama skoupili všechny dostupné lotyšské reprezentanty, podle mých informací má přijít útočník z Kanady, chtějí získat ještě další posilu. Těžko teď odhadovat sílu mužstva, ale nemuselo by to být špatné," mínil Vůjtek.

České Budějovice opustil Novák již v sedmnácti letech a poté hrál tři roky juniorskou WHL za celek Regina Pats. V roce 2000 jej draftovali jako celkově 64. hráče New York Rangers, ale o dva roky později jeho práva v rámci výměny za Pavla Bureho postoupili Floridě. V NHL nakonec odehrál Novák dohromady 17 utkání za Ottawu a Columbus.

V Českých Budějovicích absolvoval v minulém ročníku 45 zápasů a připsal si čtyři body za dvě branky a stejný počet asistencí. V play off přidal 12 startů.

Reklama

Související témata: