Hlavní obsah

Jekatěrinburg zřejmě přijde o Kontinentální hokejovou ligu

MOSKVA

Ruský hokejový tým Avtomobilist Jekatěrinburg pravděpodobně nebude hrát novou Kontinentální ligu (KHL). Podle ruských médií se totiž klub, do jehož kádru patří také český brankář Marek Pinc, obránce Radek Philipp a útočník Tomáš Divíšek, dostal do finančních potíží a v lize by ho měl nahradit druholigový Chimik Voskresensk. Definitivní rozhodnutí komise KHL by mělo padnout ještě v úterý.

Článek

"Formálně jsme mohli Jekatěrinburg z ligy vyloučit již 1. července, ovšem dali jsme jim ještě čas," uvedl prezident KHL Alexander Medvěděv. "Do dneška musejí splnit své finanční závazky, jinak budou vyřazeni," dodal.

Nově vznikající KHL chce být protiváhou pro severoamerickou NHL. Stejně jako nejprestižnější liga světa bude uzavřenou soutěží, proto postoupit do ní půjde jen v případě, že některý z dosavadních účastníků vypadne z jiných než sportovních důvodů.

Jedním z nich je nesplnění finančních závazků, což je právě případ Jekatěrinburgu. Ten musí své ekonomické záležitosti vyřešit během dneška, ovšem vše nasvědčuje tomu, že tak nebude schopen učinit. Klub by tak buď úplně zanikl, nebo by se mohl přihlásit do druhé ligy. Tam by však již hrál bez českých hokejistů, kteří by si hledali nové angažmá.

Brankář Pinc a útočník Divíšek jsou v Jekatěrinburgu jen na hostování, mohli by se tak vrátit zpět do Vítkovic, respektive do Plzně; tam s nimi ovšem podle všeho nepočítají, jelikož na jejich pozice již mají náhradu. Philipp smlouvu s žádným z českých týmů nemá, a tak by se stal volným hráčem.

Reklama

Související témata: