Hlavní obsah

Stümpel bude hrát hokej za kazašskou Astanu

ASTANA

Slovenský hokejový útočník bude přece jen hrát v příští sezóně nově vzniklou Kontinentální ligu. Brzy šestatřicetiletý centr se nakonec dohodl na podmínkách roční smlouvy s jediným kazašským účastníkem soutěže, klubem Barys Astana. V týmu budou hrát i jeho krajané Gabriel Špilár a Branislav Mezei. O jednáních Stümpela s Astanou informoval Sport.cz už v sobotu.

Článek

"Stümpel s námi podepsal ve čtvrtek prostřednictvím faxu podepsal smlouvu. Setkat bychom se měli 23. července na soustředění klubu ve Finsku, do Kazachstánu by pak mohl přiletět 8. srpna," řekl slovenské agentuře SITA tiskový mluvčí Astany Marat Akimžanov. V klubu se Stümpel sejde s krajany Špilárem a Mezeiem, z jednání s dalším slovenským útočníkem Ivanem Čiernikem nakonec sešlo.

V Baryse sa Stümpel stretne s ďalšími dvoma krajanmi, na zmluvách sa s klubom dohodli aj Gabriel Špilár a Branislav Mezei.

S výjimkou výluky před čtyřmi lety hrál Stümpel od sezóny 1991/92 v zámořské NHL, kde vystřídal týmy Bostonu a Los Angeles. Poslední tři sezóny strávil v týmu Florida Panthers. Ta s ním po sezóně rozvázala smlouvu a slovenský centr se od prvního července stal volným hráčem.

Reklama

Související témata: