Hlavní obsah

Konec pohody a úsměvů, Jágrovi začaly sibiřské galeje

Jaromíru Jágrovi stačil den, aby se vzpamatoval z cesty na Sibiř. V neděli už začal ve svém staronovém působišti trénovat a poznal, že omský dril bude stejně nemilosrdný jako před třemi lety.

Článek

Trápit se na ledě na konci července, na to nebyl Jágr dlouhá léta zvyklý, ale teď se musí přizpůsobit. „Potřebuji od Jaromíra nejdřív vyzvědět, jak se připravoval, v jaké je fyzické kondici. A pak se uvidí,“ plánoval si omský kouč Sergej Gersonskij.

V sobotu se vrátil z desetidenního tréninkového kempu v Chorvatsku, kde svému týmu naordinoval dvoufázovou přípravu, posilovnu i lekce taktiky. Nebude mít Jágr moc velký tréninkový deficit? „Nemyslím si. Když jsem Jaromíra viděl naposled, bylo na něm patrné, že na sobě pracoval i po skončení sezóny v NHL. Neměl přebytečná kila, vypadal v pohodě,“ tvrdil Jágrův bývalý osobní trenér Marian Jelínek.

Gersonskij si v Chorvatsku naplánoval, že do útočné formace přiřadí největší hvězdě týmu české krajany Klepiše a Rosu. „Když mi o tom trenér říkal, měl jsem ohromnou radost,“ usmíval se Pavel Rosa. „S Jaromírem by chtěl hrát každý. Není sice ještě stoprocentně jisté, že tak začneme sezónu, ale je to dobré znamení.“

Byt nedaleko haly

Jágr si v prvních dnech svého sibiřského pobytu znovu stačil všechny podmanit. Šéfům klubu také kývl na první byt, který mu nabídli. Už žádná Leninova ulice číslo 50, ale prostorné hnízdečko v chráněném komplexu nedaleko haly.

Po jejím ledě se ostatně sklouzl už v pátek večer a nemohl tak ujít pozornosti svatebčanů, kteří oslavovali v místní restauraci a mohutně zvali Jágra na přípitek. „Jenže já pít nemůžu, musím trénovat,“ odbyl je hokejista.

Včera už se poprvé viděl i se zbytkem týmu Avangardu. A někteří byli z Jágrovy přítomnosti na stadiónu pěkně nervózní. „Jestlipak si mě Jaromír bude pamatovat?,“ drbal si hlavu útočník Anton Kurjanov.

Před třemi lety tahal při trénincích spoluhráče po ledě na obrovských pneumatikách. „Jsem tu od toho, abych předváděl co nejlepší hokej, takže budu dělat, co mi řeknou,“ nebrblal Jágr. „Když se mi zadaří, tak bude všechno fajn.“

Reklama

Související témata: