Hlavní obsah

Omsk na turnaji v Ufě znovu vyhrál, Jágr dostal volno

Hokejisté Avangardu Omsk vyhráli na turnaji o Pohár prezidenta republiky Baškortostán v Ufě další zápas. Při středečním vítězství 4:2 nad Traktorem Čeljabinsk se však obešli bez největší letní posily Jaromíra Jágra i bez jeho českých spoluhráčů Jakuba Klepiše a Pavla Rosy. Ti tentokrát dostali od trenéra Sergeje Gersonského volno.

Článek

V úterý se útok Jágr, Klepiš, Rosa postaral o dvě branky při výhře Avangardu nad slovenskou Skalicí 6:3. Bývalý kapitán New Yorku Rangers si připsal dvě asistence a zaznamenal své první vítězství po svém nedávném návratu do týmu. "Těší to a jsem rád, že jsem k tomu dvěma nahrávkami přispěl," řekl Jágr deníku Sport-Express.

Na svou první úspěšnou trefu v barvách "Jestřábů" však čekal v úterý marně. "Góly a body pro mě nikdy nebyly na prvním místě. Pro mě je hlavní výsledek a úspěch týmu. V tomto ohledu také chci udělat pro Avangard vše," prohlásil Jágr.

Trenér Gersonskij podle předpokladů postavil český útok Rosa, Klepiš, Jágr. Nejproduktivnější Evropan historie NHL však ještě nechtěl předbíhat, co z tohoto složení může vzejít. "Že budu hrát s Klepišem a Rosou, to jsem věděl už dávno. Zatím ještě nemohu říct, že je naše souhra perfektní a klape to, ale jsem si jist, že za pár zápasů nám to bude klapat," uvedl Jágr.

Jágr vynechal především kvůli nabitému programu

Duel s Čeljabinskem Jágr vynechal především kvůli nabitému programu svého týmu. "Není vůbec snadné odehrát pět zápasů v šesti dnech. Ale když nevyjedu na led, o to víc budu trénovat v tělocvičně," vysvětlil Jágr, proč se nepostavil svěřencům trenéra Andreje Nazarova, s nímž ho pojí přátelství. Při výluce v NHL před čtyřmi lety dělal bývalý ruský útočník kladenskému odchovanci v Omsku na ledě osobního ochránce.

"Stihli jsme se zatím jen pozdravit, ale v průběhu turnaje snad najdeme pár minut si popovídat více," uvedl Jágr. A kdo bude jeho bodyguardem pro nadcházející sezónu? "Myslím, že žádného nepotřebuji. A kdyby přeci, řeknu Andrejovi, číslo na něj mám," smál se Jágr.

Ve čtvrtek se Omsk na turnaji utká se Spartakem Moskva, v sobotu narazí na Magnitogorsk a v neděli jej čeká domácí Ufa.

Reklama

Související témata: