Hlavní obsah

Klepiš zařídil Omsku výhru na turnaji v Ufě, Jágr měl asistenci

UFA

Hokejisté Omsku vyhráli turnaj o Pohár prezidenta republiky Baškortostán v Ufě, který ovládli díky nedělnímu vítězství nad domácím týmem Salavat Julajev 3:2 v prodloužení. Výrazně se na tom podílelo české trio Jaromír Jágr, Jakub Klepiš a Pavel Rosa. Hvězda Avangardu Jágr byla na začátku akce, po které Rosa na konci první třetiny vyrovnal na 1:1. Ufa ještě jednou vedla, ale Omsk znovu vyrovnal a ve čtvrté minutě nastavení rozhodl Klepiš.

Foto: Sport.cz

Jaromír Jágr při tréninku Avangardu Omsk - ilustrační fotografie

Článek

Omsk získal na turnaji 11 bodů, o jeden víc než druhá Ufa i třetí Spartak Moskva, vedený českým trenérem Milošem Říhou. Jágr s Klepišem si shodně připsali ve čtyřech zápasech po sedmi bodech za tři trefy a čtyři asistence.

Produktivnější byl pouze Igor Mirnov z Magnitogorsku, který odehrál o zápas více a zaznamenal rovněž sedm bodů za čtyři góly a tři přihrávky. Výrazně se na turnaji prosadili i Mirnovův spoluhráč Jan Marek (4+2) a Rosa (4+1).

Jágr se na konci nadcházejícího týdne vrátí na skok z Omsku do České republiky. Čekají jej totiž dva exhibiční zápasy Jágr Týmu - v neděli 17. srpna v Brně proti Technice a o dva dny později v Třinci.

Na dalším přípravném turnaji, domácím Memoriálu Viktora Blinova v Omsku, který se uskuteční od 22. do 26. srpna, už bude Jágr opět hrát v dresu Avangardu. Nezúčastní se kvůli tomu ani vyhlášení ankety Zlatá hokejka, kde obhajuje pozici nejlepšího českého hokejisty sezony.

Reklama

Související témata: