Hlavní obsah

Jágr se vrací do Omsku a už se těší na start sezóny

PRAHA

Po pětidenním pobytu v tuzemsku ve středu zamířil letem přes Moskvu zpět do Omsku hokejový útočník Jaromír Jágr. Na letišti v Ruzyni se rozloučil se svou přítelkyní Innou Puhajkovou a s týmem už bude ladit opět formu na ostrý start do sezóny. Do Kontinentální ligy vstoupí Avangard 3. září v Kazani, v příštích dnech má na programu ještě domácí Memoriál Viktora Blinova, kvůli kterému se Jágr nezúčastní ani sobotního vyhlášení ankety Zlatá hokejka v Karlových Varech.

Článek

"Těším se, až už to konečně začne. Hned jak přiletím, tak máme jeden trénink a pak od dvaadvacátého do šestadvacátého turnaj v Omsku. Pak už jen pár tréninku a začínáme," řekl Jágr novinářům k návratu do rozšířené ruské soutěže, kde hrál už v sezóně 2004/05.

Doufá, že Omsku pomůže ke splnění nejvyšší cílů. "Zaplatili mi dobrý peníze, abych byl posila, tak jim to musím nějak vrátit," doplnila nová největší hvězda soutěže, které Omsk vyplatí údajně okolo sedmi miliónů dolarů čistého za rok.

Odpočinout si nestihl

V Omsku už tři týdny polykal tvrdé tréninkové dávky, v sobotu se vrátil do tuzemska jen kvůli dvěma nasmlouvaným zápasům Jágr Týmu. V neděli se představil v Brně proti Technice, v úterý v Třinci. Odpočinout si prý vůbec nestihl.

"Spíš jsem se ještě unavil. Jen ta cesta z Omsku do Prahy je náročná. Pak do Prostějova a zpátky, do Třince a zpátky, to je jen taky na cestách osm devět hodin v autě. Pak odehrát zápas a zase pryč. Radši bych trávil tréninkový dávky v Omsku. Ale taková je situace, měl jsem určitý povinnosti," popsal svůj nabitý program.

Stihl navštívit jen rodiče

Stihl prý zavítat jen do Hnidous za rodiči, jinak nic. Jen letmo zahlédl dění na olympijských hrách v Pekingu, ale o moc víc než předtím při pobytu v Omsku neviděl. "Viděl jsem jedinej zápas basketu se Španělskem, to byl debakl. Pak už jen zázračnou stovku. Holky basketbalistky jsem už neviděl, možná to bylo lepší, ale tak to chodí ve sportu. Někdy se daří a někdy se nedaří," okomentoval, co viděl z dění v Pekingu.

Obdivuje však výkony, kterých sportovci na olympiádě dosahují. "Většina výkonů jsou tam nové světové rekordy. Je to obdivuhodný, jak svět i sport jde dopředu. Pokud neběžíš s časem a zastavíš se, tak tě všichni předběhnou," prohlásil šestatřicetiletý útočník.

Držet krok s mladými je náročné

Sám na svou kůži poznává, že držet krok s mladými stojí hodně úsilí. "Je spousta mladých, který se chtějí dostat na tvoje místo a vyšoupnout tě, ty musíš těm útokům čelit. Pokud chce tělo víc vydržet, musí člověk trénovat víc než oni. Jen udržet krok je výzva."

Do Omsku si nyní přibalil další věci, které nestihl přestěhovat při svém červencovém odletu. "Vzal jsem si nějaké teplejší věci, a ne moc. Teď je tam kolem pětatřiceti stupňů, ale za dva měsíce to půjde drasticky dolů. Věřím ale, že během té doby se vrátím ještě jednou aspoň do Čech. Všechno potřebné k hokeji jsem si už odvezl. Když mi něco bude chybět, tak není problém, aby s tím kamarádi přiletěli," dodal Jágr.

Dobře naladěná bývalá hvězda Pittsburghu, Washingtonu či naposledy New Yorku Rangers tradičně i vtipkovala. To když se Jágr během rozhovoru dozvěděl, že jeho přítelkyně Inna se chystá na demonstraci za dodržování lidských práv v Číně. "Ty jdeš někam demonstrovat? Víš, kolik jich je?" smál se Jágr na svou vyvolenou, než zamířil k odbavení.

Reklama

Související témata: