Hlavní obsah

Obránce Platil podepsal dvouletou smlouvu s Čeljabinskem

ČELJABINSK

Český hokejový obránce Jan Platil se stal definitivně posilou týmu Kontinentální ligy Traktoru Čeljabinsk. Pětadvacetiletý účastník loňského mistrovství světa v Moskvě, který uplynulý ročník strávil v Chabarovsku, v neděli podepsal v novém působišti dvouletou smlouvu. Uvedly to oficiální internetové stránky klubu.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Obránce Jan Platil

Článek

Platil v sobotu přiletěl do Čeljabinsku a neděli poprvé s klubem trénoval. V Traktoru pro něj mají připravený dres s číslem 83. V Rusku tak Platil pozná už třetí klub, protože v sezóně 2006/07 odešel po předčasném skončení angažmá v Lukko Rauma do CSKA Moskva. V uplynulém ročníku za Amur odehrál 44 zápasů a připsal si 20 bodů za sedm gólů a třináct nahrávek.

Kladenský odchovanec předtím působil od roku 2000 šest let v zámoří. Nejdříve hrál v juniorské OHL za Barrie Colts a pak stejnou dobu na farmě Ottawy v Binghamtonu.

Na konci dubna sice ruská média informovala, že Platil podepsal dvoucestnou smlouvu s Philadelphií, ale k jeho návratu do zámoří po dvou letech nedošlo. Přesto je Platil zařazen v aktuální zprávě o odchodech hráčů z Evropy do NHL na oficiálních stránkách Mezinárodní hokejové federace, ale podle zámořských zdrojů generální manažer Flyers Paul Holmgren prohlásil již v červenci, že informace není pravdivá.

O Platilovi prý Flyers ani nepřemýšleli, přesto se zpráva o podpisu kontraktu objevila třeba na serverech TSN.ca a Sportsnet.ca.

Reklama