Hlavní obsah

Jágr před premiérou v Kontinentální lize: Mám z toho obavy

KAZAŇ

Druhý hrací den čeká ve středu hokejovou Kontinentální ligu (KHL) a nejen čeští a ruští fanoušci jsou na pozoru. Svůj debut si totiž v nově vzniklé soutěži odbude Jaromír Jágr, největší klenot a pýcha KHL. Omsk s Jágrem a dalšími Čechy Pavlem Rosou a Jakubem Klepišem nastoupí od 17:30 českého času ke svému prvnímu zápasu v KHL na ledě silné Kazaně.

Foto: www.khl.ru

Jaromír Jágr je připraven na první zápas v KHL

Článek

Výprava Omsku dorazila do vzdálené Kazaně v úterý večer a před prvním zápasem panuje v klubu menší nervozita. Ne tak u Jágra. "Jestli mám z toho zápasu obavy? Mám z toho úplně hrůzu,“ odpověděl Jágr na otázku deníku Sovětskij Sport a vzápětí se rozesmál. „Jak se to u vás říká? Nějak bylo - nějak bude? Tak asi tak se teď zrovna cítím,“ vykládal český útočník v dobrém rozpoložení.

V Kazani hrál naposledy před čtyřmi roky během výluky NHL a dokázal si na tehdejší zápas vzpomenout. „Tehdy jsme vyhráli a já dal gól. Zatímco Kazaň jako město se mi líbila, ze stadiónu jsem moc nadšený nebyl. Vešlo se tam jen asi čtyři tisíce lidí. Takových hvězd bylo v klubu a nikdo je nemohl pořádně vidět... Teď už je to jinak," připomněl Jágr, že Kazaň má novou arénu pro deset tisíc fanoušků.

Hlavním lídrem Kazaně je útočník Alexej Morozov, s kterým kdysi hrával v Pittsburghu a jenž patřil mezi hlavní hvězdy ruské ligy posledních sezón. „Neviděl jsem ho řadu let. Ale prý je to nejlepší hráč ruské ligy. Bohužel, v Pittsburghu jsme spolu nikdy nenastoupili ve stejné řadě, přece jen hrajeme oba na pravé straně. Každopádně bude těžké jej v zápase zastavit," sklonil mu pochvalu.

Úterní večer strávil Jágr sledováním televize a zápasu Ufy s Jaroslavlí, dnes nastoupí v lize sám. A možná i s čerstvým novým spoluhráčem. Omsk totiž ještě před zápasem provedl vůbec první výměnu v KHL. Útočníka Ruslana Chasanšina poslal do Nižněkamsku za obránce Alexandra Kutuzova.

Utkání mezi Kazaní a Omskem začne v 17:30 českého času a Sport.cz přinese průběh zápasu v pravidelně aktualizovaném článku.

Reklama

Související témata: