Hlavní obsah

Jágr žehral na spoustu vyloučení, Morozov jej za debut chválil

KAZAŇ

Po svém prvním zápase v Kontinentální lize (KHL) neměl Jaromír Jágr moc důvodů ke spokojenosti. Omsk se ve středu představil na ledě Kazaně a český útočník byl hned u první branky zápasu, když přihrál na gól Pavlu Rosovi. Nakonec se ale z vítězství radovali domácí po výsledku 4:2, když třikrát skórovali v početní výhodě. A právě častá oslabení podle Jágra o výsledku zápasu rozhodla.

Foto: www.khl.ru

Jaromír Jágr ve svém prvním zápase v KHL

Článek

"Měli jsme řadu šancí, ale ta spousta našich vyloučení nakonec zápas ovlivnila. Kazaň je při přesilovkách hodně silné mužstvo, nám se naopak v početní výhodě tolik nedařilo," řekl Jágr po zápase ruským novinářům. Hráči Omsku  pykali na trestné lavici celkem čtrnáctkrát a třikrát z toho Kazan vytěžila gól.

Morozov: Obránci se s Jágrem zapotili 

Dvakrát přitom skóroval kapitán Kazaně Alexej Morozov, po zápase vyhlášený první hvězdou zápasu. "Věděli jsme, že Omsk má letos jiné mužstvo a navíc přivezl Jágra. I proto jsme se chtěli předvést," pochvaloval si v rozhovoru pro list Sovětskij sport. Jeho tým se navíc musel obejít bez čtyř klíčových hráčů. "Bylo to těžké, ale věřili jsme jeden druhému. A byl jsem překvapen, že kluci, kteří nebyli zvyklí být tahouny, to tak zvládli," dodal Morozov.

Slova chvály měl i pro Jágra, kterého měl kdysi možnost obdivovat při společném působení v Pittsburghu. "Hrál velmi dobře, rozdával gólové přihrávky. Brankáři soupeře si s ním ještě pořádně užijí. Někdo může namítat, že nebyl moc vidět, ale Jaromír hrál s přehledem a zapálením. Naši obránci během přerušení vykládali o tom, jak jim dává zabrat," usmíval se Morozov.

Mrzelo jej, že před zápasem ani po něm neměli možnost se potkat, ale Morozov je přesvědčen, že Jágr ještě všem ukáže. "Po jednom zápase nemůžete dělat nějaké závěry, uvidíme jak se mu povede v sezóně. Ale to, co dokázal v NHL - vyhrát dva Stanley Cupy a pětkrát být nejproduktivnějším hráčem ligy - to mluví samo za sebe."

Jágr nevěří, že by české kluby mohly hrát KHL

Také Jágr nechtěl po jediném zápase dělat přehnané závěry, nicméně je přesvědčen, že by Kontinentální liga mohla v blízké době klidně konkurovat NHL. "Ale teď je ještě předčasné o tom mluvit. Liga se teprve rozjíždí a v první sezóně se projeví různé klady i zápory. Ale za přispění takových osobností jako Igor Larionov, Vjačeslav Fetisov a Bob Goodenow by se liga mohla rozvíjet," vykládal.

V budoucnu se uvažuje o dalším rozšíření KHL o švédské, finské, nebo i české kluby. K účasti svých krajanů se ale Jágr staví spíš skepticky. "Myslím si, že českých klubů se to týkat nebude, protože k účasti v KHL  je potřeba velká spousta peněz," prohlásil hráč, jenž byl oficiálně prezentován jako tvář KHL. "Být tváří ligy je příjemná věc, ale pro mne spíš druhořadá. Hlavní je, aby vyhrávalo mužstvo, aby se povedl společný úspěch," zakončil Jágr.

Reklama