Hlavní obsah

Omsk doma roznesl Magnitogorsk, Jágr přispěl gólem a přihrávkou

Jirka G. NovákSport.cz

Hokejisté Avangardu Omsk se v Kontinentální lize poprvé představili na domácím ledě a byla to premiéra více než úspěšná. Magnitogorsk se čtyřmi Čechy v sestavě Omsk porazil vysoko 6:0, přičemž Jaromír Jágr si připsal gól a asistenci a na jeho brance se přihrávkou podílel Jakub Klepiš. Dvě branky domácího týmu vstřelil kapitán Omsku Alexander Svitov, americký gólman John Grahame vychytal čisté konto.

Článek

Ze zápasu uběhlo jen 86 vteřin a domácí fanoušci už mohli oslavovat branku v podání kapitána Omsku Alexandra Svitova. Zbytek třetiny měl ale herně navrch Magnitogorsk, jenom se hostům nedařilo střelecky. Tak jako při dvojnásobné přesilovce ve 13. minutě: Kudrna nejprve před brankou promáchl přihrávku, a Marka vzápětí vychytal Grahame. Jan Marek nakonec třetinu nedohrál, když si z jednoho souboje u mantinelu odnesl v závěru bolestivé zranění ruky.

V dalším průběhu hry už ale nejproduktivnější hráč týmu v sestavě Magnitogorsku nechyběl. A musel přihlížet další brance domácích. V 24. minutě chyboval brankář Mezin při snaze rychle odehrát puk, ke kterému se dostal Pestunov, který si Mezina ještě vytáhl z klece, posunul puk na Gladskicha a ještě stačil jeho střelu tečovat do odkryté branky. Když za dalších pět minut přidal třetí branku Malyšev, Magnitogorsk vyměnil brankáře Mezina za Proskurjakova.

V 33. minutě se před náhradníka hostí protlačil z levé strany Jágr, ale tísněný obráncem zakončit nedokázal. Jeho chvíle slávy přišla o tři minuty později jedinou vteřinu před návratem vyloučeného Karla Pilaře. Klepiš mu v přesilovce poslal zadovku do pravého kruhu a největší hvězda soutěže se švihem poprvé zapsala mezi střelce KHL.

Úspěšnou druhou třetinu ještě vylepšil pátým gólem Bondarev, který dostal přihrávku do jízdy, elegantně si povodil gólmana z branky a z úhlu poslal puk za jeho záda. Šestou branku a svou druhou v zápase přidal v 47. minutě Svitov po přihrávce Jágra, zatímco Magnitogorsk dál neúspěšně narážel na zeď v podobě amerického gólmana Omsku Grahama. V 58. minutě sice nakonec dostal puk za jeho záda Rolinek, ale sudí jeho gól neuznali pro postavení českého útočníka v brankovišti.

Kontinentální hokejová liga:
Avangard Omsk - Metallurg Magnitogorsk 6:0 (1:0, 4:0, 1:0)
Branky: 2. a 47. Svitov (na druhou Jágr), 24. Pestunov, 29. Malyšev, 36. Jágr (Klepiš), 40. Bondarev.

Reklama

Související témata: