Hlavní obsah

Jágr je v Omsku bez trenéra, Gersonskij byl odvolán z funkce

PRAHA

Česká hokejová star Jaromír Jágr je v Omsku bez trenéra. Vedení Avangardu totiž v úterý odvolalo hlavního kouče Sergeje Gersonského. Omsk, za který hraje kromě Jágra i Jakub Klepiš a Pavel Rosa, v Kontinentální lize v pondělí podlehl doma Čeljabinsku 3:6, čímž si Gersonskij definitivně podřízl větev. "Výsledky mužstva neodpovídají kvalitám hráčského kádru a posilám, které před sezónou přišly," konstatovala generalita Avangardu.

Foto: www.khl.ru

Hokejisté Omsku s trenérem Sergejem Gersonským

Článek

Po výsledkové mizérii, kterou Omsk v úvodu Kontinentální ligy zažívá, bylo jasné, že se osud trenéra Gersonského naplní. Pondělní prohra s Čeljabinskem na domácím ledě mu srazila vaz definitivně. Ze šesti zápasů vyhrálo mužstvo jen dvakrát a v souhrnné tabulce Kontinentální ligy figuruje mezi 24 týmy až na 19. místě.

Vedení klubu se sešlo v úterý na mimořádném sezení, jehož se zúčastnil i gubernátor Omské oblasti Leonid Poležajev. Ten dal posvěcení k tomu, aby generalita klubu odvolala jak hlavního trenéra Sergeje Gersonského, tak i staršího trenéra Igora Žilinského.

"Jednáme s několika zahraničními trenéry. Během dvou dnů budeme mít jasno, nový kouč se mužstva ujme už koncem týdne," odbýval manažer hokejového Omsku Anatolij Bardin všechny dotazy na nástupce odvolaného trenéra. "Až do konce týdne byl trenérskou rolí pověřen Igor Nikitin, jemuž bude pomáhat Sergej Chramcov," sděloval manažer Bardin.

Odvolaného ruského kouče Gersonského by mohl na lavičce posledního týmu v Charlamově divizi nahradit kanadský expert Bob Hartley, který s týmem Colorado Avalanche vyhrál v sezóně 2000/01 Stanley Cup.

Skupině starších a nejzkušenějších hráčů Omsku však jeho angažování není příliš po chuti. Podle neoficiálních informací, jež proskočily z klubového zákulisí, se už obrátili na vedení, že s angažováním kouče nesouhlasí. "Je příliš samolibý," tvrdí o osmačtyřicetiletém kanadském trenérovi.

Kromě Hartleyho by mohl zaujmout post i s ohledem na působení největší hvězdy Jaromíra Jágra také český trenér Marek Sýkora s asistentem Radimem Rulíkem, nebo další Kanaďan Dave King.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články