Hlavní obsah

Omsk by mohl převzít kanadský trenér Dave King

Jirka G. NovákSport.cz

Novým trenérem hokejového klubu Avangard Omsk, kde působí i český útočník Jaromír Jágr, by se mohl stát kanadský odborník Dave King. Informoval o tom ruský server Sports.ru. Šedesátiletý King je členem Síně slávy Mezinárodní hokejové federace (IIHF) a v minulosti vedl několik let kanadský národní tým, zkušenosti má i z působení v NHL, Rusku, Švédsku, a Německu.

Foto: www.khl.ru

Hokejisté Omsku budou mít nového trenéra

Článek

King by měl nahradit odvolaného Sergeje Gersonského, nicméně v současnosti je stále hlavním koučem německého Mannheimu. Omsk chce přitom jméno nového kouče oznámit už ve čtvrtek, v pátek proti Toljatti by měl mužstvo vést ještě prozatímní kouč Igor Nikitin. King má s ruským hokejem zkušenosti, od léta 2005 do září 2006 vedl Magnitogorsk.

"Jsou dva konkrétní kandidáti, kteří vážně zvažují naši nabídku. Oba jsou to cizinci," potvrdil listu Sovětskij sport generální manažer Omsku Anatolij Bardin. Ten zároveň přiznal, že mezi Gersonským a největší hvězdou klubu Jágrem to nebylo úplně ideální. "Bylo mezi nimi jisté nepochopení, ale nedošlo to k nějakému konfliktu. Sergej přiznal, že udělal několik chyb. Prý příliš důvěřoval hráčům a byl k nim až příliš měkký," dodal Bardin.

Rosa se na nového trenéra těší

Český útočník Omsku Pavel Rosa se do konfliktu s Gersonským dostal během utkání v Nižněkamsku a další zápas s Toljatti proseděl jen na tribuně. "Už nemá cenu to nějak podrobně rozebírat. Nechci říkat na jeho adresu nic špatného, když už v klubu není. Zůstane to mezi námi," vykrucoval se Rosa v rozhovoru pro deník Sport-Express.

Zároveň se diví spekulacím o nevraživosti mezi Gersonským a Jágrem. "Jestli si někdy něco řekli jen mezi čtyřma očima, to nevím. Ale jinak jsem kromě mojí situace nic jiného nezaznamenal, v kabině se nic takového určitě neřešilo. Taky si nepamatuju, že by trenér někdy někomu z kluků řekl něco negativního," tvrdí Rosa, podle nějž by ale mužstvu příchod nového kouče mohl jen pomoci. "S příchodem nového trenéra se vždycky mužstvo zlepší, každý se bude chtít předvést. A Avangard je mužstvo s velkým potenciálem."

Mezi kandidáty na nového trenéra Omsku byl i další Kanaďan Bob Hartley, ale v médiích se objevily spekulace o tom, že má příliš vysoké finanční nároky a především o něj nestojí samotní hráči. Prezident Avangardu Konstantin Potapov však podobné zprávy odmítá. "To, že by si hvězdy Omsku vybíraly trenéra, je nesmysl. Samozřejmě respektujeme názory našich lídrů, nicméně trenér bude vybrán s ohledem na zájmy celého týmu," citoval Potapova Sport-Express.

Reklama

Související témata: