Hlavní obsah

Jágra by měl v Omsku trénovat Kanaďan Fleming

CALGARY/OMSK

Novým koučem hokejistů Avangardu Omsk by se měl stát Wayne Fleming. K ruskému celku, v němž hraje trio českých hokejistů v čele s Jaromírem Jágrem, přijde osmapadesátiletý trenér z Calgary. S vedením Plamenů se Fleming již dohodl na rozvázání smlouvy.

Foto: www.khl.ru

Hokejisty Omsku by měl trénovat Kanaďan Wayne Fleming.

Článek

Omsk je bez trenéra od úterý, kdy byl po prohře s Čeljabinskem odvolán Sergej Gersonskij. Ambiciózní Avangard na úvod sezóny Kontinentální ligy z šesti utkání čtyři prohrál. Tým převzal dosavadní asistent Igor Nikitin a jednalo se o nástupci.

Klub uvažoval o dvou zahraničních trenérech. Jedním z nich měl být Dave King. Šedesátiletý Kanaďan, který je členem Síně slávy IIHF, má s ruským hokejem zkušenosti. Od léta 2005 do září 2006 vedl Magnitogorsk.

Nakonec podle všeho padla volba na Fleminga, který působil i u kanadské reprezentace (MS 2001 a 2002, OH 2002 a 2006, Světový pohár 2004). S evropským hokejem má zkušenosti, švédský Leksand trénoval v letech 1992-95. Poté koučoval německý Landshut a švýcarský Kloten. Před dvouletým angažmá v Calgary dělal rodák z Winnipegu tři sezóny asistenta ve Philadelphii.

Ve čtvrtek vedení Calgary oficiálně oznámilo, že s Flemingem ukončilo smlouvu, aby mohl odejít do Ruska. „Chápeme příležitost, která před Waynem je. Práce u tak významného týmu je mimořádnou výzvou a dalším krokem v jeho kariéře,“ stojí v prohlášení generálního manažera Darryla Suttera na klubových stránkách.

Reklama

Související témata: