Hlavní obsah

Gólmana Markkanena postihla tragédie, jeho malý syn vypadl z okna

MOSKVA

S rodinnou tragédií se musí vyrovnávat finský hokejový brankář Jussi Markkanen a jeho žena Sanna. Jejich čtyřletý syn Olli totiž tragicky zahynul po pádu z okna v bytě v Moskvě údajně ze čtvrtého patra. Gólman CSKA Moskva se dozvěděl o tragédii před pondělním zápasem s Dinamem Riga, když byl s týmem na báze jen pět minut chůze od místa neštěstí, a okamžitě se vydal za rodinou.

Foto: www.khl.ru

Jussi Markkanen (vlevo) v brance hokejistů CSKA Moskva

Článek

K tragédii podle zdrojů z Ruska došlo ve chvíli, když si Olli hrál u otevřeného okna se svým mladším bratrem Juhou. Rychlá lékařská pomoc už přijela zbytečně, Markkanenův syn byl na místě mrtvý. "Všichni jsou v šoku. Vůbec nechápu, jak hráči dokázali odehrát pondělní zápas. Nevím, jak Jussiho utěšit. Samozřejmě mu ve všem pomůžeme," prohlásil generální manažer CSKA Kiril Fastovskij k zápasu, v němž moskevský klub prohrál 3:4.

Bývalý gólman Edmontonu či New Yorku Rangers přišel do CSKA Moskva po ročním působení v Jokeritu Helsinky letos v létě a rodina za ním do ruské metropole přijela teprve nedávno. "Jen myslet na to je strašně. Vůbec si nedokážu představit, čím teď Jussi prochází," řekl deníku Edmonton Journal jeho agent Don Meehan.

"Můj spolupracovník Craig Oster s Jussim mluvil, když nám Jussi volal. Budou spolu ještě mluvit, aby zařídili všechny záležitosti související s pohřbem," dodal Meehan. Poslední rozloučení se bude konat ve Finsku, kam se nyní pozůstalí vydají.

Neštěstí zasáhlo všechny známé i bývalé Markkanenovy spoluhráče či zaměstnavatele. "Je to skvělý člověk a výborný rodič... Nic takového bych nikomu nepřál," prohlásil asistent generálního manažera Edmontonu Kevin Prendergast pro Edmonton Journal. Deník také připomněl, že podobná tragédie postihla rockovou legendu Erika Claptona, když jeho čtyřapůlletý syn Conor vypadl z okna Claptonova bytu v New Yorku. Jeho památce věnoval skladbu Tears in Heaven.

Reklama