Hlavní obsah

Jágr pomohl Omsku k vítězství dvěma góly, skóroval i Klepiš

MOSKVA

Hokejisté Omsku si připsali v Kontinentální lize sedmé vítězství za sebou a znovu za vydatné pomoci své největší hvězdy Jaromíra Jágra. Šestatřicetiletý český útočník vstřelil při výhře 4:3 nad Nižným Novgorodem dvě branky, gól a asistenci si připsal jeho krajan Jakub Klepiš.

Foto: www.khl.ru

Jaromír Jágr v dresu Omsku

Článek

Jágr nejprve potvrdil, že je specialistou na rychlé góly po zahájení třetiny. Poté co minulý týden dvakrát skóroval v první minutě zápasu, dnes otevřel skóre ve 20. sekundě druhé třetiny. Hostujícímu Torpedu se sice podařilo brzy nato dvěma brankami výsledek otočit, svou druhou trefou v zápase však zakončil divokou první desetiminutovku druhého dějství Jágr a vyrovnal.

Hosté ještě díky brance ve 40. minutě šli naposledy do vedení, Klepiš a Čerepanov však v úvodu třetí části stanovili konečné skóre. Omsk tak vyhrál i druhý zápas po příchodu nového hlavního trenéra Wayna Fleminga, Jágr ve 13 zápasech sezóny nasbíral deset gólů a pět asistencí.

Čeljabinsk prohrál na domácím ledě s Ufou 1:2, když byl u všech důležitých momentů zápasu český obránce domácího týmu Jan Platil. Na začátku druhé třetiny nejprve přihrál na jedinou branku Traktoru Zavaruchinovi a pak společně se spoluhráči pomáhal držet hubené vedení až do posledních minut. Jenže dvě minuty před koncem byl vyloučen a Ufa z přesilové hry 39 vteřin před závěrečnou sirénou vyrovnala. V samostatných nájezdech pak jako jediný uspěl hostující Perežogin.

Gól a asistenci si v dresu Jaroslavle připsal český útočník Josef Vašíček, když Lokomotiv porazil Čechov 4:1. Vašíček nejprve v úvodu třetí třetiny přihrál na branku Ackermanovi a vzápětí sám gólem upravil už na 3:0. Brankou se na výhře Čerepovce nad CSKA Moskva podílel český útočník Josef Straka.

Kontinentální hokejová liga:
Omsk - Nižnyj Novgorod 4:3 (0:0, 2:3, 2:0)
Branky: 21. a 30. Jágr (na první Klepiš), 43. Klepiš, 46. Čerepanov - 27. Varnakov, 28. Sajustov, 40. Šastin.
Čeljabinsk - Ufa 1:2 po sam. nájezdech (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0)
Branky: 23. Zavaruchin (Platil) - 60. Vorobjev, rozh. nájezd Perežogin.
Čerepovec - CSKA Moskva 3:1 (2:0, 1:1, 0:0)
Branky: 7. Ščipačev, 7. J. Straka, 36. Trubačev - 31. Kuljaš.
Jaroslavl - Viťjaz Čechov 4:1 (1:0, 0:0, 3:1)
Branky: 10. Kudašov, 42. Ackerman (Vašíček), 44. Vašíček, 46. Višněvskij - 47. Klimenko.

Reklama