Hlavní obsah

Jágr slibuje hattrick a chystá se sledovat zápas Rangers

Úspěšná bilance v posledních zápasech Kontinentální ligy (KHL) katapultovala Jaromíra Jágra do čela tabulky střelců soutěže a patří nyní i mezi pět nejproduktivnějších hráčů KHL. Česká hvězda hokejistů Avangardu Omsk je zkrátka ve velké herní pohodě a protože jeho tým má nyní dva dny volno, hodlá v televizi sledovat svůj bývalý klub New York Rangers v souboji s ruským Magnitogorskem.

Foto: www.khl.ru

Jaromír Jágr na střídačce Omsku

Článek

Rangers hrají dnes večer v Bernu zápas s ruským Magnitogorskem a ve hře je Victoria Cup, nová trofej pro "jaksi" nejlepší hokejový klub světa. Proti sobě stanou nejlepší klub Evropy (Magnitogorsk vyhrál poslední turnaj evropských šampionů Super Six) a vybrané mužstvo z NHL.

Jágr sice za newyorské Rangers odehrál čtyři předchozí sezóny, ale nyní hájí barvy ruského Omsku v rádobykonkurenční KHL. Jestli tak bude u televizní obrazovky fandit Rangers nebo ruskému klubu, nechtěl prozradit. "Budu se prostě jenom dívat," usmíval se Jágr v rozhovoru pro server Allhockey.ru. "Magnitogorsk v poslední době  moc dobře nehraje, ale ten zápas bude z řady důvodů hodně zajímavý," dodal bez bližšího vysvětlování.

Poslední dobou Jágr září a s bilancí deseti branek a pěti asistencí se vyšvihl mezi nejlepší hráče KHL, s deseti góly je dokonce nejlepším střelcem KHL. Během předchozích dvou duelů pokaždé dvakrát skóroval a byl blízko i hattricku. "Tím se nějak extra nezabývám. Dřív nebo později se hattrick povede. Ostatně pořád je co vylepšovat," nestojí Jágr o přehnanou chválu.

Přesto je v psychické pohodě, kterou ještě posílil příchod nového kouče Waynea Fleminga. S kanadským koučem si Jágr prozatím rozumí. "Je to dobrý chlap. Chce si být jistý tím, že hráči chápou jeho strategii. Každé pětce zvlášť vysvětluje, co od nich na ledě očekává."

Žádné převratné změny se ale od teprve nedávného příchodu Fleminga k Omsku neudály, přece jen ještě brzy. "Nic zvláštního se v pojetí hry ani tréninků nezměnilo, prostě na to ještě nebyl čas. Teď máme dva dny volno, tak možná k něčemu dojde. Ale spíš se to dá očekávat při naší šestidenní pauze před cestou do Moskvy," tvrdí největší hvězda Omsku i celé KHL.

Reklama

Související témata: