Hlavní obsah

Comeback Miloše Říhy? Bývalému kouči reprezentace se rýsuje nové angažmá

Nur-Sultan/Praha

U národního týmu mu vypršel dvouletý mandát, a protože vedení Českého hokeje už dopředu oznámilo, že jej ve funkci od příští sezony nahradí Filip Pešán, je aktuálně trenér Miloš Říha starší volný. Dlouho by to ale nemuselo platit. O jednašedesátiletého kouče je prý zájem v Kontinentální lize.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Miloš Říha během tréninku hokejové reprezentace.

Článek

Kazašský sportovní server vesti.kz totiž s odvoláním na zdroj blízký klubu píše, že novým hlavním trenérem Barysu Nur-Sultan by mohl být právě Říha.

V Barysu po dvou letech skončil běloruský kouč Andrej Skabelka, který současně stál na střídače národního týmu Kazachstánu. Od příštího ročníku povede v KHL hokejisty Jaroslavle. Nur-Sultan v uplynulé sezoně vyřadil v prvním kole play off Magnitogorsk, následně ale ze soutěže kvůli pandemii koronaviru odstoupil a později byla KHL stejně předčasně ukončena.

Říha si v minulosti za devět let strávených v KHL jako kouč udělal velké jméno a je tam pořád uznávanou personou. Přerovský rodák vedl Mytišči, Spartak Moskva, Petrohrad, Omsk nebo Slovan Bratislava a v roce 2011 byl v KHL vyhlášen trenérem sezony.

Říha se už v prosinci loňského roku nechal slyšet, že by se návratu do Ruska nebránil.

„Pokud se taková možnost objeví, budu velmi rád, a dokončím tam svou kariéru. Moc se mi líbilo pracovat ve vaší zemi. V každém městě, kde jsem byl, jsem potkal skvělé lidi. Musím ale počkat, jestli něco přijde, sám se nabízet nemůžu. Každý zná mé plusy i mínusy, stejně jako mé výsledky. Ještě rok nebo dva bych ale v Rusku klidně pracoval," vyznal se pro ruský Sport Express.

Reklama

Související témata: