Hlavní obsah

Jágr v Čerepovci hrál a vstřelil vítězný gól

MOSKVA

Zdravotní potíže Jaromíra Jágra nejsou zřejmě tak vážné, hvězdný útočník Omsku v Kontinentální hokejové lize opět střílí góly. V pátečním utkání na ledě Čerepovce zvýšil ve druhé třetině na 2:0 a při konečném výsledku 4:1 byl autorem vítězné trefy. Gólem a asistencí přispěl k první výhře Omsku po dvou předchozích porážkách i Jakub Klepiš.

Foto: www.khl.ru

Jaromír Jágr

Článek

Jágr předešlý duel KHL ve středu v Petrohradu nedohrál, podle informací deníku Sport kvůli bolavým tříslům. Objevily se tak otazníky nad jeho účastí v přátelském utkání proti Slovensku v příštím týdnu, ke kterému jej trenér Vladimír Růžička ve čtvrtek nominoval. V pátek ale Jágr absolvoval plnou zátěž a na ledě strávil přes 17 minut.

Střelecky se prosadil i nejlepší kanonýr soutěže Jan Marek, který v utkání Magnitogorsku s Čechovem proměnil trestné střílení a za nerozhodného stavu 1:1 byl pak opět úspěšný i v samostatných nájezdech. Petr Čajánek pomohl gólem k těsnému vítězství Dynama Moskva nad Togliatti, naopak zásah Ladislava Kohna Nižněkamsku na ledě Dinama Minsk na body nestačil.

V brance Spartaku Moskva byl neprůstřelný Martin Prusek a druhým čistým kontem v sezóně se podepsal pod výhru týmu trenéra Miloše Říhy 4:0 nad Čeljabinskem.

KHL:
Magnitogorsk - Viťaz Čechov 2:1 po sam. nájezdech (Marek 1+0), Čerepovec - Omsk 1:4 (Straka 0+1 - Klepiš 1+1, Jágr 1+0), Dynamo Moskva - Togliatti 4:3 (za domácí Čajánek 1+0), Spartak Moskva - Čeljabinsk 4:0, Dinamo Minsk - Nižněkamsk 4:1 (za hosty Kohn 1+0), CSKA Moskva - Ufa 5:4.

Reklama