Hlavní obsah

Tragédie! Spoluhráč českého hokejisty srazil cyklistu, ten na místě zemřel

Togliatti/Praha

Pětadvacetiletý ruský útočník Jegor Morozov z Čerepovce, za který bude v příští sezoně KHL nastupovat i český hokejista Jindřich Abdul, způsobil v úterý v rodném Togliatti se svým vozem BMW nehodu, které na místě podlehl pětapadesátiletý cyklista. Informují o tom ruská média.

Foto: Profimedia.cz

Jegor Morozov v dresu Čerepovce.

Článek

Cyklista měl jet podle zprávy ministerstva vnitra v Samarské oblasti stejným směrem jako Morozov, podél levého pruhu vozovky.

Hráčův agent Igor Maslennikov agentuře RIA Novosti sdělil, že silnice byla neosvětlená a cyklista na sobě neměl žádné reflexní prvky.

„Nebyla nalezena ani brzdná dráha vozidla, protože Jegor nejel rychle. Nebylo nic vidět a co vím, tak šlo o hrubé porušení pravidel silničního provozu ze strany cyklisty. Jegor ho vůbec nemohl vidět. Je samozřejmě smutné, že zemřel, ale není to Jegorova vina, neměl možnost ho spatřit," uvedl Maslennikov.

Morozov v uplynulé sezoně KHL odehrál za Čerepovec 57 zápasů, v nichž zaznamenal sedm branek a deset asistencí. Dříve v kariéře si stejnou soutěž vyzkoušel i v dresu Doněcku a Soči.

Reklama