Hlavní obsah

Gólman Prusek míří znovu do KHL, Spartak vymění za Rigu

Hokejový brankář Martin Prusek zřejmě neopustí Kontinentální ligu a po odchodu ze Spartaku Moskva by měl zakotvit v Dinamu Riga. Lotyšský klub by měl dvaatřicetiletého gólmana získat z Vítkovic na hostování do konce sezóny.

Článek

"Jednání jsou už poměrně daleko. Je to na dobré cestě, definitivně by se to mohlo uzavřít ve čtvrtek. V podstatě už se dolaďují jenom formality," řekl agent Vladimír Vůjtek mladší, který hráče v transakci zastupuje.

Prusek se tak zřejmě obratem vrátí do KHL, kde mu minulý týden vypršelo dvouměsíční hostování ve Spartaku Moskva. V celku českého trenéra Miloše Říhy odchytal 22 zápasů. Ruský klub s ním sice byl spokojen, ale vzhledem k přísným regulím soutěže si Pruska dále nemohl dovolit. Gólmanovi nabídl ještě smlouvu na příští měsíc, ale Prusek dal přednost konkurenčního klubu.

Bývalý reprezentační brankář, který startoval i na jednom mistrovství světa, podepsal před sezónou tříletou smlouvu ve Vítkovicích, ale vzhledem k přetlaku mezi gólmany odešel v září na hostování do Spartaku. Prusek strávil čtyři roky i v zámoří, v Ottawě a Columbusu si připsal 57 startů v NHL.

Reklama