Hlavní obsah

Prohlídky v KHL už odhalily problémy se srdcem u tří hokejistů

Lékařská vyšetření všech mladých hráčů Kontinentální hokejové ligy (KHL), které vedení soutěže nařídilo po tragické smrti talentovaného útočníka Omsku Alexeje Čerepanova na zástavu srdce, už přinesly první výsledky. A nejde o nic příjemného - po důkladných prohlídkách dvaceti hokejových mladíků do 19 let se u tří ukázalo, že mají nějaké potíže se srdeční činností.

Foto: NOVINKY/Ondřej Lazar Krynek

Problémy se srdcem jsou strašákem KHL

Článek

"U jednoho z nich se jedná o vrozenou vadu, se kterou bude moci pokračovat, ale pod dohledem lékařů. Takže v případě dvou objevených případů z dvaceti už jde o 10 procent. Ale než skončí všechna vyšetření, nechceme dělat unáhlené závěry," prohlásil vedoucí sportovního oddělení léčebně rehabilitačního centra Rozdrava v Moskvě Vladimir Preobraženskij.

Do konce všech lékařských procedur budou jména všech tří hráčů držena v tajnosti. Znát je budou pouze představitelé KHL a daných klubů. V herní pauze, ve které se hraje mezinárodní hokejový turnaj Karjala ve Finsku, hodlá KHL pokračovat ve vyšetřeních všech mladých hráčů ligy. "Později budeme chtít, aby těmito prohlídkami prošli všichni hráči soutěže. A ti, kteří tím neprojdou, zkrátka nebudou v KHL hrát," upozornil už dříve prezident KHL Alexander Medveděv.

Reklama