Hlavní obsah

Rosa zřejmě v Omsku předčasně skončí

OMSK

Český hokejový útočník Pavel Rosa zřejmě předčasně ukončí své angažmá v Avangardu Omsk. Spoluhráč Jaromíra Jágra se v posledním zápase ruského klubu nevešel do sestavy a v tamním tisku se spekuluje o tom, že jeho dny v sibiřském klubu jsou sečteny. Rosův odchod připustil i jeho zástupce Jiří Hamal.

Článek

"O situaci jednáme s generálním manažerem týmu Anatolijem Bardinem. Ještě nemáme oficiální vyjádření, ale zřejmě to dopadne tak, že Pavel v Omsku nezůstane," řekl Hamal internetovému serveru hokej.cz. Důvod, proč jedenatřicetiletý útočník vypadl ze sestavy a asi si bude muset hledat i nové angažmá, ale neznal.

Člen širšího reprezentačního kádru působí v Omsku již třetí sezónu a nedávno se dočkal svého padesátého gólu v dresu Avangardu. Dva roky předtím hrál i za Dynamo Moskva. Proto je podle Hamala pravděpodobné, že pokud opravdu v Omsku skončí, bude pokračovat v Kontinentální lize.

"Zatím je předčasné, abych o tom hovořil nějak podrobně. Pavel má v Rusku každopádně renomé, víme minimálně o dvou kvalitních nabídkách z Kontinentální ligy," řekl Hamal na adresu hráče, jenž v minulosti působil ve Finsku, Švédsku i v zámoří.

V podobné situaci jako Rosa se před nedávnem v KHL ocitl i obránce Magnitogorsku Karel Pilař, ten ale nakonec v týmu Metallurgu zůstal.

Reklama

Související témata: