Hlavní obsah

Bývalý trenér hokejistů Omsku se soudí s klubem o milióny

MOSKVA

Bývalý trenér Jaromíra Jágra a dalších hráčů Avangardu Omsk Sergej Gersonskij se soudí se svým bývalým klubem o vysoké odškodné. Omský soud v první instanci v úterý rozhodl, že Avangard má za zrušený kontrakt vyplatit kouči 17,3 miliónu rublů (skoro 13 miliónů Kč). Podle listu Kommersant se Avangard hodlá odvolat.

Článek

Avangard se zřekl Gersonského služeb v září po neúspěšném startu do sezóny, kdy tým v šesti utkáních utrpěl čtyři prohry. Trenér měl však kontrakt až do května příštího roku, a tak v říjnu zažaloval klub o 75 procent mzdy, která mu měla být do konce kontraktu vyplacena, jakož i o půl miliónu rublů za morální újmu. Tu soud nyní ocenil jen na tisícovku rublů (přibližně 740 Kč).

"Soud se opíral o hlavní dokument, kontrakt. V něm je napsáno, že v případě vypovězení dohody ze strany zaměstnavatele je klub povinen vyplatit trenérovi ušlý plat," řekl Gersonskij. "Podařilo se dokázat, že jsem byl propuštěn nikoliv po dohodě obou stran, jak tvrdil klub, ale z rozhodnutí zaměstnavatele," dodal.

Vedení klubu zareagovalo prohlášením, že s rozsudkem zásadně nesouhlasí a že se odvolá k oblastnímu soudu. Klub se necítí bývalému trenérovi nic dlužen. Ani Gersonskij nepředpokládal, že Avangard by byl ochoten hned platit, a očekával, že se bude s klubem soudit dál. Nezávislí právníci mu podle Kommersantu dávají šance uspět, protože v podobných případech ruské soudy obvykle stojí na straně zaměstnance.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články