Hlavní obsah

Podle prokuratury může za Čerepanovovu smrt šéf Čechova

MOSKVA

Podle vyšetřovatelů nese odpovědnost za smrt ruského hokejisty Alexeje Čerepanova z Avangardu Omsk ředitel Viťazu Čechov Michail Děnisov a správce haly Jurij Afoňkin. Podle agentury AP zatím není rozhodnuto, jestli budou oba muži obviněni z trestného činu.

Foto: www.khl.ru

Hokejisté Omsku při vyjádření úcty bývalému spoluhráči Čerepanovovi

Článek

Státní zastupitelství o výsledcích vyšetřování informovalo na svých internetových stránkách. Podle vyšetřovatelů se Děnisov a Afoňkin provinili tím, že před zápasem KHL s Avangardem Omsk nezajistili dostatečnou záchrannou lékařskou službu. Oba už za to byli potrestáni vedením ligy. Děnisov dostal doživotní zákaz působení v soutěži, stejně dopadl i Afoňkin.

Devatenáctiletý Čerepanov zemřel 13. října při utkání na ledě Čechova. Vyšetřování komise KHL následně odhalilo, že spoluhráč Jaromíra Jágra zemřel na akutní selhání srdce v důsledku hypertrofické kardiomyopatie, což je onemocnění, při kterém dochází ke zvětšení srdečního svalu.

Podle viceprezidenta komise Vladimira Šalajeva bylo srdce mladého útočníka o více než dvě třetiny těžší než u zdravého člověka. Státní zastupitelství proto mimo jiné vyšetřuje, jak mohl Čerepanov vůbec hrát vrcholový hokej.

Reklama

Související témata: