Hlavní obsah

Čajánek nelituje, že odstartoval bitku s Magnitogorskem

MOSKVA

Pořádně vyhrocený zápas sehráli v pondělí hokejisté Dynama Moskva a Magnitogorsku v Kontinentální lize (KHL). Diváci v Moskvě viděli brankovou přestřelku, ve které se po výsledku 6:5 radovali hosté, a v závěru zápasu také slušnou šarvátku mezi několika hráči obou týmů. Hlavním aktérem, u kterého celá pranice začala, byla přitom česká hvězda Dynama Petr Čajánek.

Foto: www.khl.ru

Petr Čajánek po bitce v zápase s Magnitogorskem

Článek

Dynamo nad Magnitogorskem dvakrát vedlo, ale po dvou třetinách se šlo do šaten za vyrovnaného stavu 3:3. V 45. minutě pak dostal hosty do vedení Platonov a za dalších šest minut dokonal útočník Magnitogorsku Jaroslav Kudrna hattrick. A to už bylo pro domácí hráče moc. Osm minut před koncem se do sebe u branky Magnitogorsku pustili Čajánek a Vladislav Bulyn.

"Dostali jsme dva góly a bylo potřeba se zápasem něco udělat. Něco, co by nás vybičovalo k většímu náporu," komentoval situaci na klubových stránkách Dynama Čajánek. Nutno ovšem přiznat, že český útočník dostával co proto. Poté, co jej Bulyn strhl na led, snažili se spoluhráče mstít krajan Karel Rachůnek a švédský internacionál Mattias Weinhandl. Oba si našli své soky a strhla se větší bitka.

Rozhodčí za to nemohli

Čajánka a Bulyna mezitím roztrhli rozhodčí a drželi oba kohouty od sebe v bezpečné vzdálenosti. Český reprezentant nakonec odjížděl na střídačku s pořádně krvavým šrámem nad levým okem. Nicméně už prohlásil, že se těší na další zápas s Magnitogorskem a možnou odvetu s Bulynem. "Budu si pamatovat, co tam předtím udělal hokejkou. Kvůli tomu to také vzniklo," snažil se Čajánek vysvětlit, proč se do bitky pustil.

Čajánek dostal stejně jako Rachůnek a Weinhandl po bitce trest do konce zápasu, ale svádět prohru s Magnitogorskem na rozhodčí nechtěl. "Těžko něco říkat o rozhodčích. Asi dělali, co mohli, ale nějaké chyby tam byly. Ale nemyslím si, že by je dělali úmyslně. Nemá smysl to řešit. Zápas skončil a je třeba se koncentrovat na další," prohlásil Čajánek.

Dynamo Moskva i bez potrestané trojice ještě dokázalo vstřelit dvě branky, ale Magnitogorsk po čtvrté brance Kudrny nakonec vyhrál 6:5.

Reklama