Hlavní obsah

Jágr v Omsku o trenéra nepřišel, odvolán byl prezident klubu

Kanadský trenér Wayne Fleming pokračuje na lavičce hokejistů ruského Avangardu Omsk. A to i přesto, že ve čtvrtek jej vedení klubu stáhlo ze střídačky už před třetí třetinou zápasu Kontinentální ligy (KHL) proti Čechovu. U týmu však skončil prezident Konstantin Potapov, což požadovalo vedení KHL po zveřejnění zprávy o dopingu zesnulého útočníka Alexeje Čerepanova.

Foto: www.khl.ru

Wayne Fleming (vlevo nahoře) na střídačce Omsku

Článek

"Z funkce hlavního trenéra Avangardu mne nikdo neodvolal, pokračuji v práci," řekl Fleming o víkendu serveru ESPN.com. "Setkal jsem se s generálním manažerem (Anatolijem Bardinem) a on mi řekl: 'Chceme, abys zůstal. Nejsi vyhozený'," uvedl kouč mužstva, v němž působí čeští útočníci Jaromír Jágr, Jakub Klepiš a Pavel Rosa.

Bývalý asistent Calgary Flames a kanadské reprezentace na dvou olympijských turnajích zažil poprvé, že byl od mužstva odvolán v průběhu zápasu. "Generální manažer přišel po druhé třetině do kabiny a řekl: 'Ve zbytku zápasu už tým nepovedeš. Vezme to za tebe asistent, ale nevyhodíme tě'. Tak jsem se v tichosti sbalil a jel domů," popsal Fleming s odstupem několika dnů neobvyklou situaci.

Kapitáni Fleminga podpořili

Ačkoli ruská média v pátek tvrdila, že oficiální Flemingovo odvolání se dá očekávat do několika dnů, zřejmě k němu tedy nedojde. "Setkal jsem se s kapitánem týmu i jeho asistenty a přímo se jich zeptal, jestli chtějí nového kouče. Oni řekli, že ne, že chtějí, abych zůstal," dodal kouč, jenž by měl po pauze pro Utkání hvězd postavit na střídačku Avangardu ve středečním duelu na ledě Atlantu Mytišči.

V Omsku však přece jedna výrazná změna nastala. Podle serveru sports.ru skončil ve funkci prezident Potapov, není však jisté, zda se nepřesune na jinou pozici v klubu. Jeho rezignaci požadovala od konce prosince disciplinární komise KHL v reakci na vyšetřovací zprávu prokuratury, podle níž devatenáctiletý útočník Čerepanov před svou náhlou smrtí v říjnovém utkání na ledě Viťazu Čechov dopoval.

KHL vyzvala k odstoupení minimálně do úplného vyšetření Čerepanovova úmrtí i manažera Bardina, ten si však zatím svou funkci ponechal.

Reklama

Související témata: