Hlavní obsah

Na Václaváku by to asi udělat nešlo, mínil Jágr po Utkání hvězd

MOSKVA

Spokojen byl po premiérovém Utkání hvězd Kontinentální hokejové ligy (KHL) Jaromír Jágr. Cizinci z KHL v týmu nesoucí jeho jméno totiž v sobotu porazili na Rudém náměstí v Moskvě výběr Alexeje Jašina složený z domácích hráčů 7:6. Všichni si zápas užívali jako velkou událost a nikomu nakonec ani nevadilo, že se hrálo v pořádném mrazu. Během zápasu bylo v Moskvě minus dvanáct stupňů Celsia.

Foto: www.khl.ru

Jaromír Jágr při Utkání hvězd KHL

Článek

"Když jsem hrál venku naposledy, tak mi bylo asi dvanáct a v Nižném Tagilu bylo asi minus třicet," upozornil Alexej Jašin, že podmínky v Moskvě byly o dost přijatelnější. "Tehdy jsme hráli na čtyři pětky. Jedna byla na ledě, druhá postávala opodál, a další dvě byly v takovém domku asi 50 metrů od ledu, kde se kluci snažili zahřát. Jakmile dohrála ta pětka na ledě, spěchala do domku, kde místo ní vyrazila ke kluzišti jiná řada," vzpomínal.

Na víkendové chladné počasí si nestěžoval ani hrdina Utkání hvězd Marcel Hossa, autor hattricku na vítězné straně. "Soupeř hrál v pořádně rychlém tempu, takže nám ani nedali šanci nějak zamrznout," tvrdil střelec, kterého si do týmu osobně vybral Jaromír Jágr. "Dobrý výběr, ne? Musíte si vybrat do týmu ty, kdo umí skórovat," smál se český útočník v rozhovoru pro ruský deník Sport-Express.

Hrát na Rudém náměstí bylo skvělé

Zda by pro příští rok volil raději variantu ve vyhřáté hale, nedokázal Jágr jednoznačně odpovědět. "To je složitá otázka. Nikdo nikdy neví, kolik může přijít lidí. Třeba ven přišly asi tři tisíce, ale do Chodynky se vejde 14 tisíc... Možná by to chtělo uspořádat v městě, kde je po hokeji velký hlad. V Moskvě je přece jenom mnoho dalších sportovních lákadel," zamyslel se.

"Hrát zápas na Rudém náměstí byl ovšem perfektní nápad," dodal Jágr a nad otázkou, zda by si podobný zápas dovedl představit na Václavském náměstí v Praze, se jen pousmál. "To by šlo jen těžko provést. Bylo by velmi složité tam vytvořit dobrý led, ani tady se zrovna nepovedl nejlépe."

Kvalita ledu byla často kritizovanou položkou jinak povedeného Utkání hvězd KHL. "Pokud chcete vidět hokej špičkové úrovně, je třeba jej hrát na skvěle udělaném ledě v hale," tvrdí Jágr. "Na druhé straně - na Rudém náměstí to bylo úchvatné a každý na to bude mít skvělé vzpomínky. Málokdo si bude po letech pamatovat, jak zápas skončil, ale každý bude vzpomínat, kde se Utkání hvězd odehrálo. Třeba jsme byli poslední, kdo kdy na Rudém náměstí hrál hokej...," uzavřel Jágr.

Reklama