Hlavní obsah

S hokejistou Platilem se v Rusku utrhl výtah

ČELJABINSK

Horké chvíle zažil při svém ruském angažmá hokejový obránce Jan Platil, s kterým spadl výtah. Když se bývalý český reprezentant vypravil na trénink Traktoru Čeljabinsk, utrhla se s ním kabina a zřítila se z prvního patra do přízemí. Ruská média přitom informovala o pádu výtahu z třetího patra až do sklepa.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Hokejista Jan Platil v reprezentačním dresu - ilustrační fotografie

Článek

"Stoj se rozjel, pak jsem slyšel jen velkou ránu, načež jsem chvilku padal k zemi. Něco se rozbilo, kabina se jakoby na okamžik utrhla," řekl Platil serveru hokej.cz s tím, že mu rozhodně nešlo o život. "Nesmysl, tak hrozné to nebylo. Ale příjemně jsem se necítil. Když vlezete do výtahu a on se s vámi utrhne, máte obavy, i když jedete jen z prvního patra do přízemí," dodal bek, který pak strávil v kabině skoro dvě hodiny.

V domě nežije jen Platil, ale i další hokejisté Traktoru. "V tu dobu jel ze třináctého patra rakouský obránce Andre Lakos. Dorazil dolů dřív než já. Uslyšel tu hroznou ránu, když jsem zůstal viset v přízemí, hned křičel, jestli jsem v pořádku. Zvenku to asi vypadalo hůř než v té kabině," prohlásil Platil.

Z nepříjemné události vyvázl bez zranění a krátce po nehodě nastoupil k úternímu utkání Kontinentální ligy na ledě Ufy, kde Čeljabinsk prohrál 1:4. "Nic se mi nestalo, normálně jsem hrál. Ale trénink jsem nestihl. Někdo si toho všiml a hned začala sháňka, co se stalo. Proč netrénuju. Ani nevím, kdo informaci s výtahem vypustil. Jak se dostala do médií. Každopádně to popsali trošku jinak. O život mi nešlo, jen se porouchalo tažné zařízení," doplnil.

Mohlo být hůř

Vedení klubu z úpatí Uralu nicméně nehodlá přejít havárii v domě, kde Platil a další hráči žijí, jen tak. Na správce budovy chtějí zástupci Traktoru podat žalobu. "Já o tom však nic nevím. Jen trenér Nazarov mi říkal, že se ozvala policie. Informace chtěla média. Opakuju, nešlo o nic závažného. Kdyby se to stalo ve vyšším patře, mohlo být hůř," dodal.

Platil prožil další nepříjemné chvilky, protože v létě měl zase problémy s infekcí v rameně. "Kdyby se infekce dostala do srdce, mohl jsem umřít. V péči lékařů jsem byl tři měsíce. Deset dní mi speciální trubicí proudila antibiotika do aorty, bylo to nepříjemné období. Ve špitále jsem strávil spoustu času, teď to ale musím zaklepat - jsem v pořádku," dodal Platil.

Pětadvacetiletý účastník předloňského mistrovství světa působí v Čeljabinsku od léta a má s klubem dvouletou smlouvu. V Rusku hrál kladenský odchovanec také za Chabarovsk a CSKA Moskva.

Reklama

Související témata: