Hlavní obsah

Klepiš dal z trestného střílení vítězný gól Omsku

MOSKVA

Český útočník Jakub Klepiš obstaral vítězný gól Omsku v nedělním utkání Kontinentální hokejové ligy na ledě Balašichy. Po faulu obránce Jiřího Marušáka se v 25. minutě rozjel k trestnému střílení a dvanáctou brankou v sezóně zvýšil na 3:1. Domácí ještě ve druhé třetině snížili, ale víckrát už Adama Svobodu v brance Avangardu nepřekonali.

Foto: www.khl.ru

Útočník Omsku Jakub Klepiš (vpravo) - ilustrační fotografie

Článek

Svoboda se po příchodu ze Slavie dočkal vítězství ve svém druhém utkání za Omsk. "Mám velkou radost z toho, jak si vede, protože sžít se s novým týmem nebývá lehké," řekl kanadský kouč Wayne Fleming. V pátek při Svobodově premiéře prohrál sibiřský celek 4:5 v prodloužení na ledě Dinama Riga.

"Dneska jsme začali velmi dobře, zvlášť v porovnání se závěrem utkání v Rize. Věděli jsme, že musíme bojovat celých šedesát minut a přežili jsme i horké chvilky, když soupeř dvakrát nastřelil tyčku," prohlásil Fleming.

Zbylé branky Omsku na ledě Balašichy vstřelili Dmitrij Vlasenkov a Alexandr Svitov, nejproduktivnější hráč týmu Jaromír Jágr se tentokrát neprosadil.

Po utkání hokejisté Avangardu oznámili, že se chystají v dopise vyzvat vedení KHL, aby přehodnotilo tresty pro lékaře týmu Sergeje Bělkina a Dmitrije Bětušenka za jejich podíl viny na úmrtí talentovaného útočníka Alexeje Čerepanova. Bělkin byl suspendován na doživotí, jeho asistent Bětušenko na dva roky.

"Všichni Bělkinovi věříme a potrestán byl podle nás neprávem," uvedl kapitán Omsku Svitov. Kvůli smrti Čerepanova, jenž zkolaboval v říjnu při utkání na ledě Viťazu Čechov, byli doživotním zákazem činnosti v KHL potrestáni i bývalý prezident Avangardu Konstatin Potapov a generální manažer Anatolij Bardin.

Kontinentální hokejová liga:
MVD Balašicha - Omsk 2:3 (za hosty Klepiš 1+0).

Reklama

Související témata: